WONDERLAND

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Article de Philippe Reynaert, soci principal d’A.L.I.C.E. Interreg Europe Program per l'InfoPROA del 12 de juliol 2021

Quan parlem d’Europa, sovint sentim llargs sospirs de desànim… No obstant, tot i la distància que ha sorgit entre ella i els seus ciutadans, Europa, des del meu punt de vista, segueix sent prometedora i inclús essencial per el desenvolupament i la supervivència de sectors com el del cinema i l’audiovisual.

Davant dels gegants nord-americans i asiàtics, la nostra indústria es beneficiaria d’una unió continental si es vol mantenir activa i respondre a la creixent globalització exacerbada, entre altres coses, pel ràpid desenvolupament de les plataformes SVOD. És precisament amb el suport econòmic d’Interreg Europa que, durant dos anys, sis territoris van intercanviar experiències i van treballar junts per definir un seguit de recomanacions per fomentar la cooperació entre ells i entre tots aquells que s’hi volguessin unir.

Amb seu al sud de Bèlgica, el fons Wallimage que vaig tenir la sort de crear fa 20 anys va iniciar la creació d’aquesta xarxa. Valònia és la pàtria dels Barrufets, Lucky Luke o Marsupilami. Per això vam proposar centrar les nostres reflexions comuns en el cinema d’animació i vam estar encantats de comptar amb PROA, un dels nostres primers socis i un dels més importants, que va posar la seva energia i eficàcia en comú amb Eslovàquia, les Regions de Reszow a Polònia, Pulla a Itàlia i els Alts de França en el marc d’un programa que hem batejat amb el nom d’A.L.I.C.E. (Per les seves sigles en anglès Animation League for Increased Cooperation in Europe, Lliga d’animació per a una major cooperació a Europa).

A l’inici del curs escolar, podran accedir als resultats de la nostra investigació per fer d’Europa un país de les meravelles per al cinema d’animació! S’inclouran en un “Llibre Blanc” que explicarà, espero, l’inici d’una bonica història…

Text original en aquest enllaç

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
proa

ÀREA DE SOCIS

Convocatòries, ajudes i informació exclusiva per als socis de PROA

ÀREA DE SOCIS

Més informació

últimes notícies

MÉS articles d'opinió

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

vols associar-Te a proa?

Gaudiràs de l'accés a l'àrea de socis amb informació del sector audiovisual: legislació, estudis, documents de treball i ajudes.