La veritat sobre el cas Messi

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Article de David Matamoros, productor de Mr. Miyagi Films, per a l'InfoPROA del 22 de novembre del 2021

Dilluns al matí. 200 e-mails a la safata d’entrada. Esborro, Esborro. Vine al festival… la critica de la pel·li de… la notícia de… i Catalan Films fa 35 anys. Ep. M’aturo. Deixo d’esborrar. Sento alguna cosa dins meu que em diu: t’has fet gran. Per als més joves, jo vaig treballar a CFTV durant quatre intensos anys. Aleshores érem l’ICIC (avui és diu ICEC), després vam ser un consorci i allò era un circ. Però recordo els anys efervescents amb la Carme Puig, la Mònica Garcia, la Carme Romero, la Cata Massana. I vull destacar a l’Àlex Navarro, amb qui l’ICEC (i sí, tots som l’ICEC, tots) té un deute que mai podrem pagar. Aquells anys eren precursors del que poden ser els propers anys. Amb pel·lícules inundant els festivals internacionals, productors omplint mercats amb el món mirant-nos. Eren els anys del destape. Tot bullia. Pel món voltaven Coixet, Bayona, Chavarrías, Lacuesta, Colell, Serra, Balagueró, Plaza… Potser, ara, amb la distància soc capaç d’apreciar el que aquell moment va significar. 35 anys de promocionar el cinema català pel món, de moltes empentes a un costat i a un altre per poder-nos fer visibles.

Alguns no seran conscients, però a vegades muntàvem guerres perquè ningú treiés les nostres pel·lis ni els nostres productors del lloc que mereixien. Són les anècdotes que mai s’explicaran, però vull ressaltar la importància i posar de relleu el fet que un Institut de Cinema defensi el seu cinema, perquè ells som nosaltres i nosaltres som ells. Per això, dintre del nostre cinema incloc a l’ICEC i a totes i tots els que treballen colze a colze amb nosaltres, més enllà de catifes vermelles o fotos als Gaudí. És cert que les empentes financeres són essencials. Però és igualment essencial tenir algú del teu costat que t’entén i que mira de fer-t’ho fàcil.

Jo vull agrair al Miquel Curanta i al Francisco Vargas la valentia, el treball i la complicitat que han tingut amb el sector per poder dotar amb finançament extra les línies d’enguany. Però també a la Blanca, la Natàlia, l’Ignasi, la Carme, la Carlota i tantes i tants que tenen tanta cura de nosaltres, mostrant flexibilitat, treball extra, recordatoris… que de cap manera estan tampoc pagats. No us ho diem prou: no som res sense vosaltres. El cinema català també sou vosaltres.

A Catalan Films & TV, feliç aniversari. A tot l’ICEC, milers de gràcies.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
proa

ÀREA DE SOCIS

Convocatòries, ajudes i informació exclusiva per als socis de PROA

ÀREA DE SOCIS

Més informació

últimes notícies

MÉS articles d'opinió

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies
proa

ÀREA DE SOCIS

Convocatòries, ajudes i informació exclusiva per als socis de PROA

ÀREA DE SOCIS

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

vols associar-Te a proa?

Gaudiràs de l'accés a l'àrea de socis amb informació del sector audiovisual: legislació, estudis, documents de treball i ajudes.