Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

VENENT FUM (o com sobreviure a Cannes)

Article de Gerard Rodríguez, productor de Japonica Films, publicat a l’Infoproa de dilluns 1 de juliol de 2019.

En breus s’obra la convocatòria per la propera edició del Premi al Creixement Empresarial de PROA, i com a guanyadors de l’edició passada, m’han demanat que faci una breu valoració del que ha estat aquest any per nosaltres a Japonica.

La veritat és que ha estat un any molt enriquidor i no puc evitar sentir-me una mica abuelo-batallitas preparant aquest infoproa pensant en tot el que hem après pel camí.

Ser novato en el mercats internacionals no és fàcil. I em fa la impressió que passaran 10 anys i encara em sentiré una mica perdut dins la bogeria que són aquestes fires.

Aquest era el nostre segon any al Marché du Film i les sensacions eren les mateixes que l’any anterior: cafès molt cars i gent molt estressada.

Però la diferència respecte l’any anterior (a més de que ja anàvem més mentalitzats de com anava la cosa) va ser el tenir un tutor com el Manuel Monzón per ajudar-nos a moure el projecte. I és que el premi de PROA no són només 3.000€ (que ajuden molt, però no deixen de ser diners), sinó el tutor que assignen al teu projecte i formar part d’una associació que ens està ajudant moltíssim.

A dia d’avui considero impagables les portes que ens va obrir el Manuel entre els principals agents de vendes i financers, els “capos” avui en dia de la indústria del cinema europeu. Dir el seu nom a les recepcions dels àtics que tenen a la Croisette aquestes empreses feia que l’assistent de torn trobés un lloc a una agenda impossible immediatament, o que el CEO de l’empresa que té totes les pelis de la Quinzaine et respongués als whatsapps.

A partir d’aquí ja era cosa nostra fer un bon pitch, vendre una mica de fum entorn al guió que encara estem escrivint i despertar interès perquè, quan arribi el dia d’enviar-lo, li facin un lloc privilegiat a la pila de 500 projectes que reben cada mes.

Ara que han passat els dies de reclusió amb ICAA i diversos deadlines (sembla que tothom es posi d’acord per ajuntar-los), toca tornar-se a tancar per terminar d’escriure el guió i traduir-lo a l’anglès amb els diners que ens queden del premi i creuar dits. De moment, les sensacions ara que ha tornat la calma són molt bones i ja tenim mails preguntant-nos quan podran llegir alguna cosa i veure si tot el fum venut era real. Esperem que ho sigui. Continuaré informant…

Dit això, moltíssima sort a tots els projectes d’internacionalització que es presentin enguany, tot i que em sabrà greu haver de passar el relleu!

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp

MÉS NOTÍCIES SOBRE PROFICCIÓ

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies
Proficcio-logo
ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORES DE FICCIÓ

Coneix a Avant

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

per què formar part de proa

Si la teva productora es fa sòcia de PROA, podràs gaudir del servei de premsa, assessorament dels teus projectes, participar a les trobades per a socis i accedir a l'àrea privada per consultar documents interns, propostes, avisos i convocatòries entre d'altres.