UNA SITUACIÓ IDEAL DE DIÀLEG

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Article de Belén Sánchez, productora d'Un Capricho de Producciones publicat a l'Infoproa de dilluns 22 de febrer de 2021.

Una situació ideal podria ser començar la setmana amb les idees clares, carregats d’energia i amb perspectives d’assolir els acords que ens hem marcat. Si després de la primera conversa amb algú, podem comprovar que no tot són obstacles o que som capaços de resoldre problemes parlant amb honestedat, millor que millor.

Els productors sovint fem servir aquest espai per parlar d’allò que no funciona bé i denunciar males praxis. Jo avui no ho faré. Determinats actors amb influència al nostre sector (però que de vegades també pateixen pressions “d’algú altre més poderós” que ells) m’han fet veure que també cal reivindicar les bones praxis.

Segurament molts productors i membres de PROA estaran d’acord amb mi si avui vull fer un reconeixement a la feina ben feta, la que es fa amb ètica professional i predisposició al diàleg per resoldre conflictes. N’hi ha d’exemples: ho ha demostrat l’ICEC en contrastar la seva intenció de fer dues convocatòries d’ajuts enguany amb diferents agents del sector. Ha escoltat les diferents posicions, dins i fora de la institució, abans de prendre una decisió important. I això parla bé de la seva responsabilitat en la gestió dels recursos públics. També ho ha demostrat la Junta de PROA en escoltar les posicions de totes les associacions i, sobretot, en reconèixer que les minories també poden tenir arguments sòlids.

Reconèixer les minories i les diferències és una cosa que també està fent el cinema català. Enguany, tenim unes nominacions més paritàries que mai als Premis Gaudí: Enhorabona a totes! Això és esperançador. Potser per assolir un statu quo d’igualtat, inclusió i respecte no trigarem tants segles com els que hem estat sota els abusos de l’heteropatriarcat…

Potser sí que les polítiques de discriminació positiva donen bon resultat i ens condueixen a generar oportunitats, escoltar, dialogar i ,al cap i a la fi, serveixen per consolidar bones praxis i una situació ideal de diàleg.

Aquesta setmana, el dimecres 24, s’inicia la conversa mensual entre la comissió de productors i l’ICAA, esperem que els principis de veracitat, justícia i professionalitat ens duguin a un diàleg constructiu amb els membres d’aquesta altra institució clau per a la cultura.

Salut companyes, aprofiteu les converses obertes, els canvis a l’associació i que aquesta setmana gaudiu almenys d’alguna situació ideal!

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
proa

ÀREA DE SOCIS

Convocatòries, ajudes i informació exclusiva per als socis de PROA

ÀREA DE SOCIS

Més informació

últimes notícies

MÉS articles d'opinió

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies
proa

ÀREA DE SOCIS

Convocatòries, ajudes i informació exclusiva per als socis de PROA

ÀREA DE SOCIS

Més informació

vols associar-Te a proa?

Gaudiràs de l'accés a l'àrea de socis amb informació del sector audiovisual: legislació, estudis, documents de treball i ajudes.