UN PÚBLIC DE 10 MILIONS

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Article d'Àlex Badia i Tamarit productor de Barret Cooperativa, publicat a l’InfoPROA de dilluns 14 de juny de 2021.

Productores, mitjans públics i administracions hem de seguir treballant per a promoure un marc comunicatiu comú entre Balears, Catalunya i el País Valencià. Un espai de producció i de distribució més gran que la suma dels tres territoris, més connectat amb la nostra realitat social, econòmica i cultural. Un punt de partida, com a mínim, per on començar a construir l’estructura de les nostres produccions.

Em semblaria lògic trobar crides de projectes conjuntes per part de les tres corporacions de mitjans de comunicació. Veure a les xarxes socials com unes teles fan difusió dels treballs, els aniversaris i els èxits de les altres. En la convocatòria de producció de l’IVC —és la que conec— hi ha una modalitat per a pel·lícules «valencianes»: per què no una modalitat que fomenti la col·laboració amb els tres territoris, en les temàtiques i les formes de producció?

Hi ha exemples recents que donen arguments a favor de l’èxit de la col·laboració, al meu parer. Un cas que em sembla revelador és la coproducció i l’emissió simultània de «La mort de Guillem». Era una qüestió de lògica i de justícia que, a més, ha tingut una repercussió enorme i dades d’audiència molt bones.

Una altra qüestió és la reciprocitat en les emissions de TDT d’À Punt, IB3 i TV3. Que a hores d’ara açò no estigui resolt és lamentable.

Com a productores, hauríem de poder comptar, sempre i de forma orgànica, amb aquesta estructura. Estimularia la nostra ambició i la nostra responsabilitat a l’hora de dissenyar les produccions. Per una qüestió de finançament però, sobretot, perquè quan imaginem un projecte —tant és si és més o menys local, o si té aspiracions de projecció mundial—, ens puguem situar en la certesa de comptar amb un públic potencial de més de 10 milions de persones.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
proa

ÀREA DE SOCIS

Convocatòries, ajudes i informació exclusiva per als socis de PROA

ÀREA DE SOCIS

Més informació

últimes notícies

MÉS articles d'opinió

proa

ÀREA DE SOCIS

Convocatòries, ajudes i informació exclusiva per als socis de PROA

ÀREA DE SOCIS

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

vols associar-Te a proa?

Gaudiràs de l'accés a l'àrea de socis amb informació del sector audiovisual: legislació, estudis, documents de treball i ajudes.