UN COMBAT QUE NO CESSA

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Article de Jordi B. Oliva, productor d'Imagic TV i president de PROA per l'InfoPROA del 13 de setembre del 2021

El nostre company Sergi Moreno va titular el seu darrer article a l’InfoPROA “Arribarà Setembre”. No s’equivocava. Setembre ja és aquí. L’arrencada d’un nou curs sempre és bon moment per fer balanç i assentar unes bases de cap a on volem anar. Els productors sovint riem sota el nas quan sentim l’expressió “fer vacances”, perquè molts cops no en podem fer realment. Rodatges, localitzacions, postproduccions, posades en marxa de programes, incorporacions de gent; convocatòries obertes i moltes altres coses passen a l’agost, i més en un país que l’any passat va veure molt malmesa la seva capacitat productiva degut a la pandèmia.

I tot això mentre tenim per davant un període crucial en què s’ha d’aprovar, per exemple, la nova Llei General de Comunicació Audiovisual que des de PROA fa temps que treballem i en la qual ens hi juguem molt. La LGCA, així com la Llei del Cine o la Llei de la Propietat Intel·lectual són normatives on la nostra veu l’estem fent sentir, sense anar més lluny pel mateix ministre de Cultura Miquel Iceta en una reunió mantinguda amb ell a mitjans d’agost.

Un dels propòsits doncs, per al nou curs, no és només seguir treballant i molt, sinó comunicar millor tot allò que fem. Que els nostres socis estiguin al cas puntualment de tota la feina que es fa i que se la facin seva. És per això que comptem amb la verticalitat de les nostres associacions, per fer arribar la informació a cada soci. A elles els demano que cap empresa, que cap productor tingui la sensació que no se’l té en compte o no se l’informa. Em consta que comptarem amb el suport de les Juntes de les nostres associacions perquè això sigui així. PROA és de tots, no d’uns quants.

La incidència de PROA en el futur de l’Audiovisual a Espanya ha de ser cabdal. Però també a casa nostra. La setmana passada sense anar més lluny vam ser al Parlament de Catalunya per demanar i argumentar la reforma urgent, de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Seguirem pressionant el Govern de la Generalitat perquè recolzi el nostre sector com es mereix. Hem presentat ja plans d’acció en concret, aportant possibles solucions imaginatives i creatives que van més enllà de la simple reclamació econòmica. És clar que ens calen més diners, però també ens calen unes institucions que s’ho creguin, que apostin per l’audiovisual.

Volem treballar més i millor, ho diré tants cops com calgui. Sé que estic parlant en nom de tots els nostres associats i això ens dóna la força necessària per plantar-nos i donar un cop de puny sobre la taula quan calgui. Ho hem fet en el passat, i ho seguirem fent. Un exemple? Ens cal una major transparència per part de les nostres televisions públiques; exigim un major control de com gasten i perquè el diner públic, el de tots, i assegurar-nos que no se’ns estan rifant als productors.

És amb aquest esperit constructiu (i combatiu quan calgui!) que us desitjo a tots una bona feina per aquest nou curs. Visca la producció independent!

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
proa

ÀREA DE SOCIS

Convocatòries, ajudes i informació exclusiva per als socis de PROA

ÀREA DE SOCIS

Més informació

últimes notícies

MÉS articles d'opinió

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies
proa

ÀREA DE SOCIS

Convocatòries, ajudes i informació exclusiva per als socis de PROA

ÀREA DE SOCIS

Més informació

vols associar-Te a proa?

Gaudiràs de l'accés a l'àrea de socis amb informació del sector audiovisual: legislació, estudis, documents de treball i ajudes.