Tot té un principi

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Article de Lluís Viciana, productor executiu a Scared Ghost Animation Studios, per a l’InfoPROA del 25 d’octubre del 2022

Els que estem en el sector de l’animació hem fullejat amb major o menor mesura The Animator’s Survival Kit, l’obra cúspide del director Richard Williams i un referent per a tots els estudis d’animació i artistes que decideixen donar vida a les seves idees i personatges.

Fortament influenciat en els seus inicis pels grans gurús dels estudis Disney, Richard ens mostra uns principis bàsics que, una vegada ben domats, cada animador aplica, combina i expandeix com més li convé.

M’agradaria marcar un paral·lelisme d’alguns d’aquests principis amb els nous talents que entren amb força dins del sector animat.

Estirar i encongir consisteix a deformar un objecte per tenir més sensació de moviment.

I és aquesta flexibilitat la que necessiten els nous talents per seguir a la trena del sector. Flexibilitat en adaptar-se a les diferents tècniques animades, trobar la part positiva de les noves tecnologies o acostumar-se a treballar conjuntament amb altres països i cultures.

Arc: crear arcs als nostres moviments perquè es vegin naturals. Els arcs perfectes

són els que dibuixen una evolució professional natural. Són aquells que tenen una bona base inicial de talent, s’enfilen cap amunt gràcies al treball, i l’experiència fa que mai acabin d’aterrar del tot.

Timing és el ritme i la durada d’un personatge, és el temps en què fa una acció.

En aquest cas tenim un personatge molt jove amb molt temps al davant.

La forma de gestionar els frames vitals en la línia del temps és essencial per millorar professionalment i per cuinar bé les idees sense socarrimar-les.

Acció secundària: s’utilitza per sostenir o emfatitzar l’acció principal que passa dins d’una escena. Els nous talents que comencen en el sector han d’interioritzar un paper més secundari a l’inici i aprendre el màxim dels que marquen les posicions principals… Al capdavall, tot té un principi.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
proa

ÀREA DE SOCIS

Convocatòries, ajudes i informació exclusiva per als socis de PROA

ÀREA DE SOCIS

Més informació

últimes notícies

MÉS articles d'opinió

proa

ÀREA DE SOCIS

Convocatòries, ajudes i informació exclusiva per als socis de PROA

ÀREA DE SOCIS

Més informació

vols associar-Te a proa?

Gaudiràs de l'accés a l'àrea de socis amb informació del sector audiovisual: legislació, estudis, documents de treball i ajudes.