Tot canvia permanentment

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Article de Miguel Llorens, soci de The Fly Hunter, per a l’InfoPROA del 28 de juny

Tot canvia permanentment. Sembla que la vida és així, un procés constant d’adaptació a les pertorbacions, això que anomenem resiliència. Els ecosistemes naturals ho tenen molt assajat; han tardat milions d’anys a construir un delicat i complex sistema d’equilibris que van afavorir algunes espècies i van eliminar-ne unes altres. La vida és brutal. En la naturalesa no hi ha ètica, sol caos i adaptació.

Ens sent així, intentant encaixar en un ecosistema audiovisual que canvia molt més que la nostra capacitat d’adaptació, un sistema que afavoreix els forts i no sempre els imprescindibles.

Quan les espècies es redueixen, quan la seua especificitat és major, les possibilitats de generar organismes febles i malalts creixen. El mestissatge, la hibridació i la mescla són necessaris per al manteniment de la vida i, precisament, per a sostenir la capacitat de ser resilients.

La convivència entre diferents és el germen d’una societat nova, és la revolució sempre pendent. Aqueixa és la vertadera cultura: entendre, des de l’ètica, que la diversitat és l’única manera que tenim per a construir futurs, per a imaginar-los, per a rodar-los.

Limitar-nos a un sol model supremacista que elimine algun dels elements imprescindibles per a equilibrar el sistema, ens diu la ciència, només porta al desastre o a un nou món on potser no cabem tots.

L’ésser humà ha après a ser cooperatiu, a ser solidari, a transgredir la seua animalitat, perquè, en posar-nos en la posició de l’altre, ens entenem millor a nosaltres mateixos.

Un cinema únic, d’estil únic, de finestra única, de propostes úniques, de pensaments únics, és el principi de l’extinció d’una forma d’expressió artística i intel·lectual que ha sigut capaç de construir idees, reflexions i emocions des de la diversitat i la independència. Com a cineastes estem obligats a indagar en una idea de futur que transcendisca dels mes forts als més oportuns.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
proa

ÀREA DE SOCIS

Convocatòries, ajudes i informació exclusiva per als socis de PROA

ÀREA DE SOCIS

Més informació

últimes notícies

MÉS articles d'opinió

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies
proa

ÀREA DE SOCIS

Convocatòries, ajudes i informació exclusiva per als socis de PROA

ÀREA DE SOCIS

Més informació

vols associar-Te a proa?

Gaudiràs de l'accés a l'àrea de socis amb informació del sector audiovisual: legislació, estudis, documents de treball i ajudes.