THE WRITING ROOM

Sumpta Ayuso

Sumpta Ayuso

Productora de JWP i tresorera de Pro-Docs
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Article de Sumpta Ayuso productora de JWP, publicat a l'InfoPROA del 5 de juliol de 2021

Començaré demanant disculpes perque un altre cop, aquest InfoProa, tornarà a parlar de la pandèmia. Aquest cop, però, el que he trobat positiu d’aquesta experiència que, esperem, arribi aviat a la seva fi.

Amb menys producció a casa nostra i després d’anys de molta activitat, i al mateix temps amb una revolució en la demanda de documentals estimulat per l’èxit de les audiències a les plataformes, hem hagut de pensar molt en l’essència del que fem, i on volem anar.

Pensem que la revolució es basa no tant en el molt visible interès en el “true crime” com en el gust de l’espectador en alguna cosa més bàsica, l’evolució de la forma narrativa de la no-ficció. La pràctica d’explicar històries reals en la forma que més s’assembla a la ficció – encara (i aquí les dificultats, i l’ús i l’abús de les noves tècniques) rigorosament sense ficció.

Creiem que encara estem en evolució. Per això hem creat un espècie de “Writing Room” robada de la ficció, on treballem en grup per afinar les nostres habilitats en trobar les estructures narratives en el desenvolupament de les idees. L’experiència no pot ser més estimulant, perque el “com” en la no-ficció es totalment diferent que en la ficció.

Així que amb una cantera de directors, realitzadors, muntadors i productors compartim, discutim, i treballem les històries que volem explicar. El guió de la no-ficció, es pot treballar com es treballa el guió de la ficció, tot i ser tant diferents. Així que, amb molta empenta i il·lusió, i amb el temps que ens ha regalat aquesta pandèmia, seguim treballant perque tenim molt a aprendre.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
proa

ÀREA DE SOCIS

Convocatòries, ajudes i informació exclusiva per als socis de PROA

ÀREA DE SOCIS

Més informació

últimes notícies

MÉS articles d'opinió

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

vols associar-Te a proa?

Gaudiràs de l'accés a l'àrea de socis amb informació del sector audiovisual: legislació, estudis, documents de treball i ajudes.