Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

TEMPS DIFÍCILS

Article de Raimon Masllorens, productor executiu de Brutal Media i President de PROA, publicat a l’Infoproa de dilluns 16 de març 2019.

Benvolguts companys i companyes,

Tots sabem que són temps complicats, no ens enganyarem, però n’estic segur que passaran i que tot tornarà a la normalitat. Això no treu, però, que moltes de les nostres empreses ho pateixin i que haguem de treballar per minimitzar-ho.

Des de PROA estem dedicats de ple a això i volia compartir amb tots/es vosaltres les principals línies d’actuació en les que treballem:

– Hem parlat amb la directora de l’ICAA, Beatriz Navas, i a petició seva hem redactat un primer esborrany  amb els problemes principals que pot significar aquesta aturada pels productors:

  • Ampliació dels terminis d’obligació de compliment per fer efectius els ajuts, en tota la cadena, des de l’inici de rodatge fins a la presentació del reconeixement de cost. Demanem un mínim de 6 mesos addicionals i a partir d’aquí amb la possibilitat d’estudiar cada cas en concret.
  • Campanya de promoció, en coordinació amb la TV pública, per ajudar a minorar l’efecte negatiu per la petició de no assistència a esdeveniments públics, que afecta a les nostres pel·lícules tant en les sales d’exhibició com a la participació en festivals.
  •  Activar la coordinació a través de “COMICA” entre les diferents administracions autonòmiques i central per prendre mesures conjuntes que no perjudiquin les coproduccions.
  • De manera general, davant la incertesa de mesures que es poden prendre en els propers dies,  flexibilitat en l’aplicació de la normativa i adaptació a la situació real a mesura que anem veient com van les coses.

– Estem treballant exactament els mateixos punts amb l’ICEC. En aquest sentit he estat parlant aquests darrers dies amb el seu director, Miquel Curanta, i estan treballant en donar resposta a aquestes peticions, també treballen en la possibilitat de facilitar-nos alguna línia de liquiditat per intentar minimitzar l’impacte a la nostra tresoreria. Els propers dies ho anirem concretant.

– Estem fent totes les accions a nivell estatal amb la màxima coordinació possible amb la resta d’associacions.

– Diàriament fem un seguiment amb les Film Comissions pel que fa a la tramitació de permisos de rodatge i amb la constant anul·lació de nous projectes.

– Hem signat una carta del Club de productors europeus exigint una llista de mesures a la Comunitat Europea.

– Avui dilluns trucaré a les direccions de TVE i TV3 per veure com es poden solucionar alguns problemes que m’estan fent arribar algunes productores pel que fa a emissions i entregues de produccions actuals. També hem de concretar com afecta tot això a properes comissions.

Al marge d’això, és molt important que ens faciliteu les dades que us hem demanat. La direcció de PROA les necessita per gestionar amb les administracions els nostres problemes reals. Necessitem saber exactament com ens està afectant aquesta aturada per poder posar sobre la taula les nostres necessitats reals.

I vull acabar aquest article amb una crida a la unitat. Per les converses que estic tenint amb tothom veig que hi ha molta predisposició a anar a una. No pot ser d’altra forma.

Aprofito aquest espai i la possibilitat de ser llegit per deixar clar que PROA estarà al costat de qualsevol administració o televisió per treballar plegats. Ara és el que toca.

I a tots vosaltres dir-vos també que compteu amb la Federació pel que pugui ajudar-vos i amb mi personalment pel que us faci falta. Ja sabeu on trobar-me.  I sobretot molts ànims, ens en sortirem.

P.D. Penso dedicar aquests dies a reflexionar, a llegir guions i projectes endarrerits i a mirar tots els vídeos que m’arriben al mòbil plens de grans idees i guionistes en potència.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Proa-logo

som agent estratègic

Posicionem el sector audiovisual

Coneix PROA

Més informació

últimes notícies

MÉS NOTÍCIES SOBRE PROA

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

Uneix-te a PROA

Avantatges i accés a l'àrea de socis amb informació i documentació exclusiva sobre convocatòries, ajudes i legislació del sector audiovisual

Descobreix PROA

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

per què formar part de proa

Si la teva productora es fa sòcia de PROA, podràs gaudir del servei de premsa, assessorament dels teus projectes, participar a les trobades per a socis i accedir a l'àrea privada per consultar documents interns, propostes, avisos i convocatòries entre d'altres.