Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Taula rodona al MAC

Debat per complementar noves idees pel sector audiovisual al Mercat de l’Audiovisual de Catalunya.

Raimon Masllorens, president de PROA, Xavier Díez, director de l’ICEC i Carles Gonzalez, director de TVE Catalunya, van debatre i complementar noves idees pel sector en una taula al Mercat de l’Audiovisual de Catalunya moderada pel periodista Jordi Sellas.

El passat dimecres 6 de juny a l’espai Roca Umbert de Granollers, va tenir lloc una taula rodona organitzada pel Mercat de l’Audiovisual de Catalunya conjuntament amb PROA que duia per títol “L’audiovisual català en la corda fluixa”. Moderada pel periodista Jordi Sellas, hi van intervenir Xavier Díez, director de l’ICEC i Carles Gonzalez, director de TVE Catalunya, acompanyats també per Raimon Masllorens, president de la Federació. Les cadires de la Xarxa de Mitjans Locals i la CCMA van quedar buides en absència dels seus representants.

La tònica de la taula va començar amb un dur però realista bany de realitat sobre la situació de TV3 i la producció independent, que ràpidament va començar a albirar positivisme gràcies als ponents de la taula. Entre ells, Carles Gonzalez i Raimon Masllorens van considerar indispensable comptar amb la inclusió de TVE quant als plans de futur i les noves línies de treball per la millora del sector. Amb això, Masllorens tornava a assegurar la importància d’un pla urgent en tant que sis mesos després de la presentació del pla de xoc, el sector torna a ser al mateix punt de partida.

Carles Gonzalez, en part de la seva intervenció, va analitzar les tres aptituds que es cerquen en l’audiovisual; qualitat, innovació i competitivitat, “tot això ho podem trobar en l’audiovisual català”, va assegurar.

Xavier Díaz va analitzar també la caiguda de la taxa, i considera que “va caure per ideologia política”. Malgrat això, el director de l’ICEC va assegurar que s’estava treballant en els matisos i les modificacions per tal que ara amb un nou govern efectiu pugui tornar a ser tramitada i aprovada. A més, “la tempesta perfecta de la qual sortim pot començar a dissipar-se si trobem les qüestions que cal afrontar”, va complementar Díaz.

Així, i agafant el testimoni, Masllorens va recordar que és urgent crear un Pacte per l’Audiovisual, en tant que “s’han utilitzat els 360 graus de canvi per alimentar-ho tot i sortim d’un forat molt gran, però tenim un ventall enorme de possibilitats”. A més, i amb la proposta oberta en una taula àmplia de treball amb tots els agents del sector, va remarcar que “aquí hi ha talent, creiem-nos-ho, que les oportunitats són moltes”.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Proa-logo

som agent estratègic

Posicionem el sector audiovisual

Coneix PROA

Més informació

últimes notícies

MÉS NOTÍCIES SOBRE PROA

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

Uneix-te a PROA

Avantatges i accés a l'àrea de socis amb informació i documentació exclusiva sobre convocatòries, ajudes i legislació del sector audiovisual

Descobreix PROA

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

per què formar part de proa

Si la teva productora es fa sòcia de PROA, podràs gaudir del servei de premsa, assessorament dels teus projectes, participar a les trobades per a socis i accedir a l'àrea privada per consultar documents interns, propostes, avisos i convocatòries entre d'altres.