Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Som AVANT, podeu deixar el raspall de dents al lavabo

Som 34 productores audiovisuals. L’associació més jove del País Valencià. La més nova, la que més ha crescut.

Hola. Què hi ha? Ací estem. Ja ens coneixíem alguns. Uns quants ja ens havíem aclucat l’ull en alguna ocasió. Fins i tot hem tingut un rotllet fugaç. Però ara és com que ens hem donat la clau del piset. Comencem alguna cosa. Serà seriosa, no? Vinga sí, s’ha d’admetre, açò és un compromís. Cal comprometre’s. El compromís distingeix els qui volen canviar les coses i els qui volen aprofitar-se’n.

Ens contarem intimitats. És bonic anar guanyant confiança. A nosaltres ens calia. Hem estat uns anys en què dir que eres un productor valencià era poc popular. No es lligava molt. És cert. Hi havia molta cosa en avançat estat de descomposició per ací. Però també hi ha qui hem tirat per la sostenibilitat –per dir-ho modernament– i de tot eixe compost hem fet brotar un colla de creadors, cineastes, publicistes, animadors i productors que han florit amb força. I enmig de tot eixe procés, natural per a nosaltres, ens vam mirar a la cara i ens vam dir que allò d’abans no ens identificava, no formava part de la nostra manera de ser, mai en va formar part, i vam dir, bé, avant.

Som 34 productores audiovisuals. L’associació més jove del País Valencià. La més nova, la que més ha crescut, la que ara, en no res, s’ha convertit en la més gran. Mèrit dels socis, que entenen que s’ha de crear i no altres coses. Creiem que el que ‘fabriquem’ té un paper clau en la nostra societat, en la creació de pensament, d’esperit crític, d’educació i de gaudi. I com que som compromesos, vàrem decidir influir en les polítiques públiques i en la dignificació dels oficis de la nostra indústria.

Ens hem anat fent atractius i atractives. Vinga va, sense melindros, que ens estem fent novios. Les nostres produccions estan en festivals, cinemes i televisions d’arreu del món. També en les múltiples plataformes que ens serveixen a tots per fer volar les noves creacions. I ara, a més, s’obri el nou ens públic de comunicació valencià, À Punt Media. Els nostres associats estan ahí, en massa, creant, construint… I sí, això ens ha fet guapos i guapes, i ara són altres qui comencen a fer-nos ullets a nosaltres.

El País Valencià s’ha convertit en una força emergent per a la indústria audiovisual. Un lloc on crear i on obtenir recursos per a crear. Un espai on trobar professionals del màxim nivell i on arrancar o tancar produccions i co-produccions. Sentim que hem fet bona cosa de feina ací, però en volem més.

Era un fet natural que a la fi ens enrotllarem. PROA ha estat ahí, bregant, mentre el fang feia infèrtil altres indrets. Obrint espais de comunicació i d’influència. Dibuixant un panorama audiovisual que explique unes altres coses, una altra manera de fer. Cal dir paraules noves si es vol que la realitat canvie. Al remat el llenguatge –per a molts és difícil entendre-ho– configura una manera de ser, una identitat. I PROA i AVANT ens entenem. Està bé, doncs, que juntem les nostres veus.

Ja ens hem donat les claus de l’apartament. Anirem portant les nostres coses a esta llar comuna. Deixeu el raspall de dents al lavabo, no vos talleu. Vinga va, deixem de parlar de nosaltres i vosaltres, ara ha arribat el moment del compromís.

AVANT

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Avant-logo
ASSOCIACIÓ VALENCIANA D'EMPRESES DE PRODUCCIÓ AUDIOVISUAL

Coneix Avant

Més informació

últimes notícies

MÉS NOTÍCIES SOBRE avant

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies
Avant-logo
ASSOCIACIÓ VALENCIANA D'EMPRESES DE PRODUCCIÓ AUDIOVISUAL

Coneix a Avant

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

per què formar part de proa

Si la teva productora es fa sòcia de PROA, podràs gaudir del servei de premsa, assessorament dels teus projectes, participar a les trobades per a socis i accedir a l'àrea privada per consultar documents interns, propostes, avisos i convocatòries entre d'altres.