Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

RES DE NOU

Article de Tony Albert CEO de Motion Pictures, publicat a l’Infoproa de dilluns 11 de novembre de 2019.

Fa uns dies vaig veure com els nostres líders polítics debatien sobre el futur del país, de les gairebé tres hores que va durar el debat, el tema principal va ser Catalunya, el 155, els CDR, el marxandatge de Rivera, els llaços grocs, els presos polítics, etc. En fi, res de nou, alguna cosa es va parlar de pensions, canvi climàtic, educació, sanitat, tot molt per sobre i com sempre, bones intencions però res de nou. Segueixen ancorats en el passat, mentre els nostres líders només parlen de la Unitat d’Espanya, la Constitució, el Tribunal Suprem, Bèlgica, Torra, barricades, en el món del segle XXI i del progrés es parla de la “internet de les coses”, intel·ligència artificial, Criptomonedes, plataformes OTT, realitat augmentada, núvol intel·ligent, energies renovables. Amb certa innocència esperava que algú parlés de l’audiovisual, però ni tan sols i durant tres hores cap candidat va nomenar la paraula audiovisual i vaig pensar, ho poso més fàcil, a veure si algú nomena la paraula tecnologia o digital, però no vaig tenir sort.

Avui en dia no s’entén un país capdavanter sense apostar per les tecnologies digitals, les quals estan molt vinculades amb l’audiovisual, però res, ningú les va nomenar. Em sembla estrany que els nostres líders no s’adonin que les 4 empreses més importants del món estan relacionades amb la tecnologia i li donen molta importància a l’audiovisual. La número 1 Amazon, ha invertit 5.000 milions de dòlars en contingut audiovisual. La número 2 Microsoft, ha anunciat també la inversió de 5.000 milions de dòlars en tecnologia per investigar la “internet de les coses”. La número 3 Google, aviat llançarà al mercat Google TV, on els consumidors podran fer recerques i accedir a un univers de continguts procedents dels canals de televisió, internet, biblioteques, museus o contingut personal dels usuaris. La número 4 Apple, va llançar l’1 de novembre Apple TV +, les xifres totals d’inversió no les coneixem, però l’aposta és molt forta, la seva sèrie estrella serà “See” amb una inversió de 15 milions de dòlars per episodi. I dic jo, si la tecnologia digital i l’audiovisual són estratègies prioritàries per a les 4 empreses de més valor del món, perquè cap dels nostres líders polítics li van dedicar encara que siguin 10 minutets a parlar sobre el nostre futur model d’audiovisual, ple de grans oportunitats i amb arribada internacional.

La necessitat de continguts d’interès mundial tindrà cada vegada més demanda, el consum de producte audiovisual és més elevat dia a dia, la creació d’un gran nombre de plataformes de contingut audiovisual que no para de créixer com Netflix, Disney +, HBO Max, Hulu, Rakuten, Filmin, Amazon Prime, You Tube Kids, SKY, Flix Ole, Starz i altres que aniran entrant, oferirà grans oportunitats als productors nacionals, però per això és necessari i molt important que el Govern aposti per aquest sector i malauradament no els hi veig molt per la feina.

Els proposo que en comptes del 155,que parlin d’aconseguir incentius fiscals similars a Europa, en comptes dels CDR que parlin de tornar de nou a reposar la taxa de les telefòniques, en comptes de parlar de la indissoluble Unitat Nacional, que parlin de com augmentar els ingressos de l’ICAA / ICEC per enfortir les produccions nacionals i en comptes de parlar de mà dura contra els joves estudiants manifestants, que parlin de com augmentar el desenvolupament de la formació en l’entorn laboral amb les empreses del sector.

Però res, al final me’n vaig anar a dormir molt decebut i la meva dona em va preguntar, què tal el debat?, resposta, res de nou.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Proanimats_logo
ASSOCIACIÓ PROFESSIONAL DE PRODUCTORS D'ANIMACIÓ

Coneix ProAnimats

Més informació

últimes notícies

MÉS NOTÍCIES SOBRE proanimats

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies
Proanimats_logo
ASSOCIACIÓ PROFESSIONAL DE PRODUCTORS D'ANIMACIÓ

Coneix a Avant

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

per què formar part de proa

Si la teva productora es fa sòcia de PROA, podràs gaudir del servei de premsa, assessorament dels teus projectes, participar a les trobades per a socis i accedir a l'àrea privada per consultar documents interns, propostes, avisos i convocatòries entre d'altres.