Què és una pel·lícula d’impacte, i pot ser per a pel·lícules de ficció?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Article de Matheus Mello, productor de La Selva Ecosistema Creatiu, per l'InfoPROA del 13 d'octubre del 2021

Normalment, la pel·lícula d’impacte (social) és un curt o un llarg de no-ficció. El seu objectiu: animar l’espectador a implicar-se i passar a l’acció. En aquest article volem definir breument què és una pel·lícula d’impacte i per què crec que podríem fer el mateix amb algunes pel·lícules de ficció.

Una pel·lícula que pel seu tema o situació dels personatges està dissenyada amb un impacte social en ment, estarà recolzat per un enfocament sobre com pensar, dissenyar, produir i distribuir pel·lícules. La majoria de les vegades, hi haurà col·laboracions entre els diferents actors que estan interessats en el canvi social.

Així que en aquest punt, va quedar molt clar per què això és bo per al cinema documental, no? Llavors, per què hi hauria jo, com a productor, preocupar-me per això? A més del que és obvi, que és la possibilitat d’abordar un impacte social mitjançant el cinema, per al cinema independent, creiem que hi ha un munt d’oportunitats allà, com el disseny i el compromís de/amb l’audiència, el finançament i la distribució alternativa, la col·laboració amb els players de la indústria cinematogràfica no tradicionals, per nomenar alguns.

En un món i una indústria en constant canvi, pot donar una nova perspectiva als productors i directors sobre com connectar amb el seu públic i com aquest pot adoptar un paper actiu cap al qual està veient. Per posar un exemple: aquest any, en el Programa de Creixement Empresarial de PROA, unes quantes pel·lícules de ficció podien funcionar fàcilment i abordar qüestions socials per la temàtica que retrataven; per nomenar un parell, hi havia una pel·lícula que tractava el tema de l’abús infantil i una altra sobre la masculinitat tòxica.

No podrien aquests personatges retratar una realitat encara que siguin de ficció per inspirar el canvi social, a l’igual que els documentals?

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
proa

ÀREA DE SOCIS

Convocatòries, ajudes i informació exclusiva per als socis de PROA

ÀREA DE SOCIS

Més informació

últimes notícies

MÉS articles d'opinió

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

vols associar-Te a proa?

Gaudiràs de l'accés a l'àrea de socis amb informació del sector audiovisual: legislació, estudis, documents de treball i ajudes.