Proa-logo

Coneix la Federació de Productors Audiovisuals
on es prenen decisions col·lectivament. La teva veu compta

què és?
TREBALLEM PER DEFENSAR EL SECTOR AUDIOVISUAL

QUÈ ÉS PROA?

PROA és la Federació de Productors Audiovisuals d’àmbit estatal amb més àmplia variació de tipus de producció entre els seus associats. Va ser fundada l’any 2008 i des de llavors no ha deixat de créixer fins a comptar en l’actualitat amb 7 associacions federades. La Federació suma més de 200 socis i segueix en vies d’expansió i creixement.

PROA compta amb una junta directiva liderada per Raimon Masllorens, president de la Federació, integrada per representants de totes les associacions. A més, compta amb un equip tècnic encapçalat per Montserrat Bou com a directora general.

La Federació actua com a interlocutora i representant, com a agent estratègic en defensa dels interessos del sector audiovisual a nivell nacional i internacional.

PROA treballa com a lobby davant les institucions públiques i altres agents del sector a favor del posicionament de l’audiovisual així com la seva visibilitat amb esdeveniments, jornades i presència en festivals i mercats.

Com a objectius principals, la Federació treballa en la construcció d’un ecosistema audiovisual per a la millora de les condicions dels seus socis. A més de generar espais d’informació i formació accessible a l’abast de tots ells. Per això, PROA s’ha centrat els últims anys en una recerca exhaustiva de noves formes de finançament de l’audiovisual.

QUI SOM?
SOM 7 ASSOCIACIONS 5 SECTORIALS I 2 GENERALISTES

QUI ESTÀ FEDERAT?

OBJECTIUS
ANALITZEM ELS CANVIS DEL SECTOR AUDIOVISUAL

REPTES I OBJECTIUS

La Federació de Productors Audiovisuals ha estat present en els últims canvis i propostes en matèria legislativa de l’audiovisual.

Entre elles, PROA ha estat la impulsora de la proposta de la taxa a les operadores que va ser aprovada al Parlament de Catalunya i que aportava un important plus de finançament.

També ha participat activament en les modificacions de l’ordre ministerial del Ministerio de Cultura.

Durant l’any 2017 es va fer un exhaustiu estudi sobre 22 països de la Unió Europea i les seves inversions i models propis, que va donar com a resultat una proposta de nou model, el FASA, per poder ser aplicat a l’Estat. Fruit de la proposta va ser creada la Mesa de Productors, el gran triomf del treball col·lectiu per a la millora del sector, per aprofundir i donar forma a la proposta.

A més, PROA estudia i analitza constantment les inèrcies i els canvis del sector audiovisual a nivell nacional i internacional amb l’objectiu de detectar i romandre en l’avantguarda de les novetats i noves tendències que s’imposen.

Paral·lelament, PROA treballa en xarxa amb  entitats i col·lectius a diferents nivells amb l’objectiu de sumar pel sector audiovisual:
 

ICAA (Instituto de la Cinematografía y las Artes Audiovisuales), ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals), IVAC (Institut Valencià de Cultura), Conselleria Cultura Illes Balears, RTVE , CCMA (TV3), IB3, À Punt (TV Valenciana), XAL (Xarxa Audiovisual Local), FORTA (Federació Organismos Radio y TV Autonómicos), plataformes (Movistar, HBO i Amazon), Centro para el desarrollo tecnológico industrial (CDTI), Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), Associació d’Actors i Directors Profesionals de Catalunya (aadcp), Fundació Josep Maria Queraltó, Comitè d’empresa de TV3, Guionistes Associats de Catalunya (GAC), Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia (CNMC), Entidad Gestión Derechos Audiovisual (EGEDA), Academia de Cine Español, Acadèmia del Cinema Català, Clúster de l’Audiovisual de Catalunya, Mesa de Productores, diverses associacions de productores espanyoles, associacions de productores a França, Alemanya, Argentina, Europe Animation, Capital Games i Nor-Sud (Francia), ZDF i BR (TV Alemania), Programa Interreg amb representants a Bèlgica, França, Letònia i Itàlia, Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, Grups polítics amb representació parlamentària a l’Estat Espanyol i a Catalunya i Mercats i festivals nacionals i internacionals.

JUNTA
PRESENTS REPRESENTANTS DE TOTES LES ASSOCIACIONS

JUNTA DIRECTIVA

La Junta Directiva de PROA, que com a mínim es reuneix mensualment, va ser renovada i ratificada el passat 26 d’abril de 2018 donant pas al tercer mandat de Raimon Masllorens. En l’actualitat, la Junta està formada per:

Raimon-masllorens-proa

Raimon Masllorens

pRESIDENT

Masllorens és productor i fundador de Brutal Media, productora que dirigeix en l’actualitat amb la qual ha fet programes com This is art. Va començar en el món de l’audiovisual com a realitzador de TVE i el 1988 va fundar la seva primera empresa, consolidant-se com a productor de programes televisius, sèries, tvmovies i llargmetratges cinematogràfics.

Trajectòria

VALÉRIE DELPIERRE

Vicepresidenta

Valérie Delpierre crea Inicia Films el 2006 amb la finalitat de desenvolupar projectes amb especial atenció en les coproduccions internacionals i el desenvolupament de nous talents. Una reivindicació creativa i professional que s’expressa a pel·lícules com GodkaCirka, The father’s chair, “B, de Barcenas”, Estiu 1993 o Los desheredados, totes elles premiades a nombrosos festivals.

Trajectòria

IVÁN AGENJO

Vicepresident D'ANIMACIÓ

Iván Agenjo és productor i co-fundador de Peekaboo Animation, especialitzat en creació i distribució de contingut d’animació infantil i juvenil per televisió i plataformes. Va començar al món audiovisual el 2008 com a executiu de vendes al grup Imagina. És productor executiu de títols com Jo Elvis Riboldi, Rocky Kwaterner o Mironins. Compagina el seu (poc) temps lliure amb el món de la docència.

Trajectòria
ventura-proa

Ventura Durall

Vicepresident de documental

Guionista, director i productor de documentals, ficció i obres audiovisuals per a museus. Graduat per l’ESCAC, l‘any 2000 funda la productora NANOUK FILMS amb la intenció de crear una plataforma artística de referència en el panorama audiovisual català i europeu. Les seves obres han estat presents i premiades als principals festivals del món, com Locarno, Sundance, IDFA, San Sebastian o Màlaga. 

Trajectòria
xavier-granada-proa

Xavier granada

Vicepresident de ficció

Fundador de Magrana, una empresa de producció i gestió de les indústries culturals amb esperit multidisciplinari, és un productor audiovisual amb més de quinze anys d’experiència com a fundador i productor d’A Contraluz Films, on ha produït pel·lícules estrenades a festivals com Cannes, Sundance, Moscú o SXSW entre d’altres, amb títols com “Los Europeos”, “Jean-François i el sentit de la vida”, “La Estrella” o “Savage Grace”, entre d’altres.

Trajectòria
paco-escribano-proa

Francesc Escribano

Vicepresident de televisió

Gran coneixedor del medi televisiu i veterà de TV3, va fundar el mític 30 minuts. Posteriorment va crear l’àrea de nous formats, va ser cap de programes i director de la cadena. Ha estat productor executiu dels principals projectes de Minoria Absoluta incloent sèries documentals, tvmovies i obres de teatre. És vilanoví militant.

Trajectòria
xavier-carrillo-costa-proa

Xavier carrillo-costa

Vicepresident de videojocs

És fundador de la desenvolupadora Digital Legends, referent mundial del desenvolupament de videojocs mòbils que ha col·laborat amb multinacionals com Samsung, Sony, Disney, Electronic Arts, Apple i també de Hollywood (Sony Pictures i Universal). Ha estat part molt activa en lestabliment duna interlocució activa amb les administracions locals, catalanes i de lEstat des de les associacions DeviCAT i DEV. 

Trajectòria
marta-proa

Marta Alonso

Secretaria

Productora i guionista quan pot, va començar la seva carrera al món de l’audiovisual cap allà els 19… i llargs. Fa molt. Per tant, ha tocat gairebé totes les branques de l’audiovisual; ràdio, televisió i cinema. Ara, tota aquesta experiència l’aboca a Teidees Audiovisuals, la productora que va fundar conjuntament amb Sílvia Cortés. Li posen tantes ganes, que fins i tot han estat nominades per una sèrie d’animació als Emmy Kids.

Trajectòria
jordi-b-oliva-proa

Jordi B. OLIVA

tresorer

Inicia la seva carrera professional al diari AVUI on durant una dècada s’especialitza en política internacional. Fa el salt al món de l’audiovisual on se centra en la gestió de drets esportius i producció per a TV. Des de 2008 és productor executiu a IMAGIC TELECOM al capdavant de programes com En Clau de ViGlopsCamí Particular Horaci l’Inuit.

Trajectòria

Sumpta Ayuso

Vocal

Trajectòria
carles-fernandez-proa

Carlos Fernández

Vocal

CEO de FILMAX.
Productor de pel·lícules com Darkness, El Maquinista, la saga RECTranssiberian, Mientras duermes o 100 metros i de les sèries de televisió Polseres Vermelles (que va obtenir, entre d’altres, el premi Emmy Kids essent la primera sèrie europea a rebre-ho), Cites, Sé quién eres (Premi ONDAS 2017) i Benvinguts a la família.

Trajectòria

Jordi Llorca

Vocal

Trajectòria
Laura-Rubirola

laura rubirola

Vocal

Trajectòria
MARTA-HIERRO

marta hierro

Vocal

Trajectòria
miriam-porte-proa

Míriam Porté

Vocal

Fundadora de Distinto Films. Entre els seus projectes cinematogràfics més destacats trobem Els nens salvatgesEl Gran Vázquez, Yo. Les seves produccions televisives segueixen una marcada línia editorial, explicar històries de dones no prou reconegudes –com Clara Campoamor, Concepción Arenal, Margarida Xirgu– per apropar-les a un públic majoritari.

Trajectòria
jordi-sellas-proa

Jordi Sellas

Vocal

Fundador i director de Layers of Reality i director d’estratègia i innovació de Minoria Absoluta. Ha estat director de l’ICEC i director digital i de nous negocis del Grup RBA, fundador del Club TR3SC, director de màrqueting del Grup Focus, tècnic superior de promoció de la UAB i director de comunicació d’Ona Catalana. 

Trajectòria
Marie-Therese-Cordon-proa

MAria Thérèse cordon

Vocal

Després d’uns anys com a directora de màrqueting d’una gama de productes a UBISOFT París, li encarreguen la missió de crear la unitat de business d’UBISOFT Espanya ubicada a Barcelona. Quatre anys més tard obre l’estudi de desenvolupament de videojocs. Vint anys després, havent desenvolupant o participat en més de vint produccions, l’estudi de Barcelona desenvolupa jocs AAA per a les consoles de joc del mercat i investiga sempre les noves tecnologies i noves consoles.

Trajectòria
què és?
POSICIONEM EL SECTOR DE L'AUDIOVISUAL

EQUIP TÈCNIC

L’equip tècnic de PROA està format per 5 dones amb carreres professionals vinculades al món del cinema, la producció i la comunicació.

Montserrat-bou-proa

Montserrat Bou

Directora General

Montserrat Bou va començar treballant com a professional del sector audiovisual en el departament de producció, alternant publicitat, llargmetratges, documentals i sèries de televisió. Ha desenvolupat la seva tasca professional per altres productores i ha intervingut com a sòcia i accionista a CPI i Set Màgic Audiovisual. Durant dos anys va ser la Directora d’Audiovisual de l’ICEC i pertany a diferents associacions vinculades a la cultura.

Trajectòria
Ceci-cardiello-proa

Cecilia Cardiello

assistent de direcció

Cecília Cardiello va començar la seva trajectòria professional com a periodista a la seva Buenos Aires (Argentina) natal. Fou destinada com a corresponsal a Madrid on, al cap de poc, va començar a treballar en l’àmbit de la producció audiovisual. En la seva carrera com a productora ha treballat per a produccions espanyoles, argentines, portugueses i catalanes.

Trajectòria
Mariona-claveria-proa

Mariona Claveria

coordinadora de PROFICCIÓ i PRODOCS

Aquesta lleidatana formada a la URV de Tarragona, és una apassionada dels caragols a la llauna, el bon menjar i la producció audiovisual. Amb més d’una dècada d’experiència treballant en productores i projectes de televisió, documentals i ficció ha viscut sempre la producció no només com una professió.

Trajectòria
Mar-saez-proa

Mar Sáez​

coordinadora de DEVICAT, PROANIMATS, protv i relacions internacionals

Llicenciada en Ciències de la Informació (Publicitat i RR.PP) per la UCM, va començar al món audiovisual al segle passat: des de produccions absolutament “undergrounds” a altres més “ortodoxes”, passant per gairebé totes les àrees, especialitzant-se amb el temps en producció. Paral·lelament ha desenvolupat la seva carrera com a dibuixant (il·lustració, disseny, cartelleria…).

Trajectòria

ana candela

responsable de comunicació

Llicenciada en Publicitat i amb el postgrau de Producció i Gestió Cultural, ha estat la responsable de comunicació i producció de diferents projectes internacionals de música i arts escèniques. Directora de Festival Simbiòtic, des del 2019 forma part de l’equip tècnic de PROA.

Trajectòria

coneixes l'àrea de socis?

Tots els associats de PROA tenen accés a l'àrea de socis amb informació específica del sector audiovisual: convocatòries, ajuts internacionals i estatals i legislació entre d'altres.

Scroll to Top
proa-area-socis

Cercador

Busques una informació
en concret?

SEGUEIX LES NOVETATS DE L'AUDIOVISUAL

Rep al teu correu totes les novetats del sector audiovisual: convocatòries, festivals, formacions i últimes tendències