Proa-logo

Coneix la Federació de Productors Audiovisuals
on es prenen decisions col·lectivament. La teva veu compta

què és?
TREBALLEM PER DEFENSAR EL SECTOR AUDIOVISUAL

QUÈ ÉS PROA?

PROA és la Federació de Productors Audiovisuals d’àmbit estatal amb més àmplia variació de tipus de producció entre els seus associats. Va ser fundada l’any 2008 i des de llavors no ha deixat de créixer fins a comptar en l’actualitat amb 7 associacions federades. La Federació suma més de 200 socis i segueix en vies d’expansió i creixement.

PROA compta amb una junta directiva liderada per Raimon Masllorens, president de la Federació, integrada per representants de totes les associacions. A més, compta amb un equip tècnic encapçalat per Montserrat Bou com a directora general.

La Federació actua com a interlocutora i representant, com a agent estratègic en defensa dels interessos del sector audiovisual a nivell nacional i internacional.

PROA treballa com a lobby davant les institucions públiques i altres agents del sector a favor del posicionament de l’audiovisual així com la seva visibilitat amb esdeveniments, jornades i presència en festivals i mercats.

Com a objectius principals, la Federació treballa en la construcció d’un ecosistema audiovisual per a la millora de les condicions dels seus socis. A més de generar espais d’informació i formació accessible a l’abast de tots ells. Per això, PROA s’ha centrat els últims anys en una recerca exhaustiva de noves formes de finançament de l’audiovisual.

QUI SOM?
SOM 7 ASSOCIACIONS 5 SECTORIALS I 2 GENERALISTES

QUI ESTÀ FEDERAT?

OBJECTIUS
ANALITZEM ELS CANVIS DEL SECTOR AUDIOVISUAL

REPTES I OBJECTIUS

La Federació de Productors Audiovisuals ha estat present en els últims canvis i propostes en matèria legislativa de l’audiovisual.

Entre elles, PROA ha estat la impulsora de la proposta de la taxa a les operadores que va ser aprovada al Parlament de Catalunya i que aportava un important plus de finançament.

També ha participat activament en les modificacions de l’ordre ministerial del Ministerio de Cultura.

Durant l’any 2017 es va fer un exhaustiu estudi sobre 22 països de la Unió Europea i les seves inversions i models propis, que va donar com a resultat una proposta de nou model, el FASA, per poder ser aplicat a l’Estat. Fruit de la proposta va ser creada la Mesa de Productors, el gran triomf del treball col·lectiu per a la millora del sector, per aprofundir i donar forma a la proposta.

A més, PROA estudia i analitza constantment les inèrcies i els canvis del sector audiovisual a nivell nacional i internacional amb l’objectiu de detectar i romandre en l’avantguarda de les novetats i noves tendències que s’imposen.

Paral·lelament, PROA treballa en xarxa amb  entitats i col·lectius a diferents nivells amb l’objectiu de sumar pel sector audiovisual:
 

ICAA (Instituto de la Cinematografía y las Artes Audiovisuales), ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals), IVAC (Institut Valencià de Cultura), Conselleria Cultura Illes Balears, RTVE , CCMA (TV3), IB3, À Punt (TV Valenciana), XAL (Xarxa Audiovisual Local), FORTA (Federació Organismos Radio y TV Autonómicos), plataformes (Movistar, HBO i Amazon), Centro para el desarrollo tecnológico industrial (CDTI), Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), Associació d’Actors i Directors Profesionals de Catalunya (aadcp), Fundació Josep Maria Queraltó, Comitè d’empresa de TV3, Guionistes Associats de Catalunya (GAC), Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia (CNMC), Entidad Gestión Derechos Audiovisual (EGEDA), Academia de Cine Español, Acadèmia del Cinema Català, Clúster de l’Audiovisual de Catalunya, Mesa de Productores, diverses associacions de productores espanyoles, associacions de productores a França, Alemanya, Argentina, Europe Animation, Capital Games i Nor-Sud (Francia), ZDF i BR (TV Alemania), Programa Interreg amb representants a Bèlgica, França, Letònia i Itàlia, Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, Grups polítics amb representació parlamentària a l’Estat Espanyol i a Catalunya i Mercats i festivals nacionals i internacionals.

JUNTA
PRESENTS REPRESENTANTS DE TOTES LES ASSOCIACIONS

JUNTA DIRECTIVA

La Junta Directiva de PROA, que com a mínim es reuneix mensualment, va ser renovada i ratificada el passat 26 d’abril de 2018 donant pas al tercer mandat de Raimon Masllorens. En l’actualitat, la Junta està formada per:

Raimon-masllorens-proa

Raimon Masllorens

pRESIDENT

VALÉRIE DELPIERRE

Vicepresidenta

IVÁN AGENJO

Vicepresident D'ANIMACIÓ

ventura-proa

Ventura Durall

Vicepresident de documental

xavier-granada-proa

Xavier granada

Vicepresident de ficció

paco-escribano-proa

Francesc Escribano

Vicepresident de televisió

xavier-carrillo-costa-proa

Xavier carrillo-costa

Vicepresident de videojocs

marta-proa

Marta Alonso

Secretaria

jordi-b-oliva-proa

Jordi B. OLIVA

tresorer

Sumpta Ayuso

Vocal

carles-fernandez-proa

Carlos Fernández

Vocal

Jordi Llorca

Vocal

Laura-Rubirola

laura rubirola

Vocal

MARTA-HIERRO

marta hierro

Vocal

miriam-porte-proa

Míriam Porté

Vocal

jordi-sellas-proa

Jordi Sellas

Vocal

Marie-Therese-Cordon-proa

MAria Thérèse cordon

Vocal

què és?
POSICIONEM EL SECTOR DE L'AUDIOVISUAL

EQUIP TÈCNIC

L’equip tècnic de PROA està format per 5 dones amb carreres professionals vinculades al món del cinema, la producció i la comunicació.

Montserrat-bou-proa

Montserrat Bou

Directora General

Ceci-cardiello-proa

Cecilia Cardiello

assistent de direcció

Mariona-claveria-proa

Mariona Claveria

coordinadora de PROFICCIÓ i PRODOCS

Mar-saez-proa

Mar Sáez​

coordinadora de DEVICAT, PROANIMATS, protv i relacions internacionals

ana candela

responsable de comunicació

coneixes l'àrea de socis?

Tots els associats de PROA tenen accés a l'àrea de socis amb informació específica del sector audiovisual: convocatòries, ajuts internacionals i estatals i legislació entre d'altres.

Scroll to Top
proa-area-socis

Cercador

Busques una informació
en concret?

SEGUEIX LES NOVETATS DE L'AUDIOVISUAL

Rep al teu correu totes les novetats del sector audiovisual: convocatòries, festivals, formacions i últimes tendències