Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

PROA a la Jornada sobre la revisió de la directiva de mitjans audiovisuals europea

Montserrat Bou, directora General de PROA, va oferir una intervenció sobre els punts que més afecten als productors.

El passat 21 d’abril PROA va ser convidada a la seu de l’Oficina del Parlament Europeu per donar opinió sobre la revisió que la Directiva de Mitjans Audiovisuals europea està realitzant per actualitzar la normativa. Montserrat Bou, Directora General de PROA, va oferir una intervenció en la qual es van exposar els punts que més afecten als productors i que la patronal considera que queden poc recollits: la protecció de l’obra audiovisual quant a la seva difusió televisiva demanant que la norma estableixi no només la durada dels talls publicitaris sinó també la seva coherència no permetent tallar enmig d’un pla o d’una conversa; la transparència de dades per part de tots els difusors, principalment a les plataformes de VOD per poder fer una valoració real de la incidència d’aquests mitjans; i, finalment, la federació va donar suport a la iniciativa d’augmentar l’obligació de quota d’obra europea que fins ara està en un 20%.

Més enllà de la jornada, i a l’espera de ser aprovat definitivament pel Parlament Europeu durant aquest mes de maig, la comissió de cultura va aprovar el dimarts 25 d’abril les següents propostes:

  • Incrementar la quota europea a un 30%
  • Poder demanar a les plataformes de VOD contribució financera per obres europees, bé sigui invertint directament en continguts o a través dels fons nacionals i sempre en proporció als ingressos obtinguts en el país on facin la col·laboració.
  • Mesures per les plataformes de vídeo compartit per controlar els continguts amb incitació a la violència, odi o terrorisme.
  • Els eurodiputats proposen prohibir la publicitat i l’emplaçament de producte com tabac o begudes alcohòliques en programes infantils. Es flexibilitzen les regles del Product Placement. La quota màxima de publicitat diària acordada és del 20% i s’establiran noves normes, donant flexibilitat al broadcaster per ajustar els trams publicitaris.
  • La independència dels reguladors audiovisuals quedarà registrada en la legislació de la UE. El Grup de Reguladors Europeus dels Serveis de Mitjans Audiovisuals tindrà un paper més important en la configuració i preservació del mercat interior.
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Proa-logo

som agent estratègic

Posicionem el sector audiovisual

Coneix PROA

Més informació

últimes notícies

MÉS NOTÍCIES SOBRE PROA

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

Uneix-te a PROA

Avantatges i accés a l'àrea de socis amb informació i documentació exclusiva sobre convocatòries, ajudes i legislació del sector audiovisual

Descobreix PROA

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

per què formar part de proa

Si la teva productora es fa sòcia de PROA, podràs gaudir del servei de premsa, assessorament dels teus projectes, participar a les trobades per a socis i accedir a l'àrea privada per consultar documents interns, propostes, avisos i convocatòries entre d'altres.