Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

PROA promou una jornada de l’ICAA amb els productors

El passat 10 d’octubre, en el marc del Festival de Sitges, PROA va organitzar una jornada sencera amb l’ICAA per acostar la institució als productors.

La marató va començar amb una reunió de la Mesa de Productors en què es va presentar el nou model de finançament, FASA, als responsables de l’ICAA: Beatriz Navas, nova directora, María Maldonado, subdirectora de foment i Jaime Alejandre, assessor. Per part de la comissió de treball de la Mesa hi van assistir Dolores Ben (AGAPI), Carlos Juárez (EPE-APV) i Raimon Masllorens i Montserrat Bou en nom de PROA.

La Mesa de Productors va valorar molt positivament la trobada que va generar sintonia entre productors i institució i s’espera que tingui continuïtat. A més, la Mesa celebra haver pogut transmetre la necessitat imperant d’un suport decidit al sector per afavorir les directrius consensuades en un futur pla estratègic.

Després de la trobada amb els representants de la Mesa, va tenir lloc la xerrada de Beatriz Navas organitzada per PROA, amb més d’un centenar de professionals del sector audiovisual. L’acte va comptar amb una primera exposició per part de la nova directora, en què va recordar la necessitat d’internacionalitzar el cinema espanyol i alhora esdevenir un sector competitiu amb un suport real de la institució. A més, Navas va reclamar un sector unit pel bon funcionament i va fer èmfasi en la necessitat de canalitzar les demandes i propostes a través de les associacions per a poder-les discutir i consensuar en diversos espais.

Posteriorment hi va haver un torn de preguntes en què els productors van especificar les necessitats quant a tempos i ajuts a més d’altres qüestions tècniques.

Just abans del dinar amb els presidents de les associacions de PROA, va tenir lloc la sessió de treball per exposar-li tres dels punts clau per la Federació: la proposta de millores pels ajuts del 2019, l’organització de les línies en un futur proper i una argumentació que defensa la posició de no considerar com a subvencions les participacions de les televisions públiques, en tant que la Federació ho considera del tot inadequat a més de perjudicar en el moment de fer el càlcul per la intensitat de l’ajut.

A la tarda, i ja per acabar, PROA, DIBOOS, AEC i PROFILM ens van reunir amb els representants de l’ICAA per fer propostes sobre els incentius fiscals que millorin i donin seguretat jurídica als inversors i ens acostin a les condicions que tenen en altres països.

Des de PROA, valorem molt positivament aquesta jornada que permet acostar posicions i construir des de diversos agents del sector audiovisual per seguir treballant en la millora de les condicions dels i les professionals.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Proa-logo

som agent estratègic

Posicionem el sector audiovisual

Coneix PROA

Més informació

últimes notícies

MÉS NOTÍCIES SOBRE PROA

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

Uneix-te a PROA

Avantatges i accés a l'àrea de socis amb informació i documentació exclusiva sobre convocatòries, ajudes i legislació del sector audiovisual

Descobreix PROA

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

per què formar part de proa

Si la teva productora es fa sòcia de PROA, podràs gaudir del servei de premsa, assessorament dels teus projectes, participar a les trobades per a socis i accedir a l'àrea privada per consultar documents interns, propostes, avisos i convocatòries entre d'altres.