Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

NO FICCIÓ

Article de Guille Cascante, productor de Goroka publicat a l'InfoPROA de dilluns 29 de març de 2021.

Llegia l’altre dia un article sobre el documental com a gènere, els èxits de My mexican Bretzel als Goya i Gaudí i El año del descubrimiento a l’Estat o d’Adolescentes i Collective als Óscar i César, ens indiquen cada vegada hi ha més persones que els consumeixen, però jo vull centrar-me en el fenomen de les sèries documentals de no-ficció.

Hi ha un gran consum d’aquest tipus de sèries a les plataformes com Netflix, Amazon, HBO, etc. I realment aquestes sèries semblen una bona oportunitat per a un sector cada vegada més depauperat. Aquestes produccions són productes que per la seva envergadura creen molts llocs de treball. Sense anar més lluny, la sèrie Crims de TV3 dona feina a 45 professionals de manera directa i a unes quantes empreses de manera indirecta (etalonatge, so, càtering, lloguers varis, etc.).

Són productes que funcionen i tenen retorn en termes d’audiència i ressò mediàtic i si les productores catalanes comptéssim amb un ajut anual per aquest tipus de produccions, estic segur que moltes productores s’animarien i podríem gaudir de productes molt interessants i en alguns casos fins i tot necessaris. Per temes no serà…

Jo m’imagino una fórmula mixta on entre TV3 i l’ICEC es posi una part important del pressupost, amb això les productores ens podríem arriscar a produir aquestes sèries i després participar plegats en les vendes a plataformes i mercats internacionals. Seria una manera de dinamitzar el sector i enfortir el documental.

Perquè no ens enganyem, fer un documental avui en dia, un documental unitari, un SF de tota la vida, és poc menys que una temeritat. Jo mateix aquest any he tingut el privilegi de dirigir Balandrau, infern gelat una coproducció associada amb el Sense Ficció i Lastor Media. L’experiència ha estat increïble, hem tingut l’oportunitat d’explicar una història brutal revivint aquell infern amb un dels seus protagonistes. Hem patit, hem plorat, ens hem emocionat i m’atreveixo a dir que hem fet un bon documental. Ara bé, econòmicament, UNA RUÏNA!

És per això que m’agradaria plantejar des d’aquí un ajut oficial de l’ICEC per poder produir sèries documentals amb segell català i poder exportar-les arreu del món.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Prodocs-logo
ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORS DE DOCUMENTALS

Coneix ProDocs

Més informació

últimes notícies

MÉS NOTÍCIES SOBRE PRODOCS

Prodocs-logo
ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORS DE DOCUMENTALS

Coneix a Avant

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

per què formar part de proa

Si la teva productora es fa sòcia de PROA, podràs gaudir del servei de premsa, assessorament dels teus projectes, participar a les trobades per a socis i accedir a l'àrea privada per consultar documents interns, propostes, avisos i convocatòries entre d'altres.

Scroll to Top
proa-area-socis

Cercador

Busques una informació
en concret?

SEGUEIX LES NOVETATS DE L'AUDIOVISUAL

Rep al teu correu totes les novetats del sector audiovisual: convocatòries, festivals, formacions i últimes tendències