Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

El ministre de Cultura dona llum verda al FASA

PROA va participar el 23 d’octubre a la trobada de la Mesa de Productores i el ministre de Cultura, José Guirao, per presentar el projecte FASA

El projecte FASA, Fons Nacional Públic de Suport al Sector Audiovisual, té com a objectius principals dotar el sector de mitjans econòmics suficients sense incrementar la dotació procedent dels Pressupostos Generals de l’Estat, aconseguir una estructura i gestió actualitzades i estables que permetin l’audiovisual espanyol equiparar-se al d’altres països del nostre entorn i divulgar el nostre imaginari cultural dins i fora del país.

El ministre ha acollit la proposta amb gran interès, animant la Mesa a continuar treballant en aquesta línia i comprometent-se personalment a estudiar amb l’ICAA la seva possible implementació.

Actualment són 19 les associacions d’empreses productores que estan desenvolupant el FASA, esperant que progressivament se sumin altres agents del sector audiovisual.

Prenent com a punt de partida els models de finançament audiovisual d’altres països europeus, el FASA proposa quatre fonts fonamentals per nodrir econòmicament el fons, que en una primera estimació, sobrepassaria els 200M€: els pressupostos generals de l’Estat, les aportacions de les empreses de serveis audiovisuals sota demanda i de les plataformes de compartició de continguts (video sharing), un cànon cinematogràfic i de videojocs i els préstecs participatius. A aquestes se’ls afegirien d’altres també importants per aconseguir una indústria audiovisual sòlida i competitiva: les aportacions de les empreses de difusió pública i  privada, els incentius fiscals i la Ley de Mecenazgo.

El FASA dóna resposta a les necessitats de tots els actors que intervenen en la producció i difusió de continguts, situant l’Estat Espanyol a l’alçada dels països europeus que han aportat per l’audiovisual com a sector estratègic.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Proa-logo

som agent estratègic

Posicionem el sector audiovisual

Coneix PROA

Més informació

últimes notícies

MÉS NOTÍCIES SOBRE PROA

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

Uneix-te a PROA

Avantatges i accés a l'àrea de socis amb informació i documentació exclusiva sobre convocatòries, ajudes i legislació del sector audiovisual

Descobreix PROA

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

per què formar part de proa

Si la teva productora es fa sòcia de PROA, podràs gaudir del servei de premsa, assessorament dels teus projectes, participar a les trobades per a socis i accedir a l'àrea privada per consultar documents interns, propostes, avisos i convocatòries entre d'altres.