Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Màster de Producció Executiva Audiovisual

Article de Raimon Masllorens, productor executiu de Brutal Media i president de PROA, publicat a l’Infoproa de dimarts 11 de juny de 2019.

Un home en un l’hospital espera un transplantament de cor. De cop i volta, entra un metge a l’habitació i li diu:
-Tenim molt bones notícies, senyor! Acaben d’arribar dos cors, no un, dos! I li deixem triar quin vol per vostè.
-Fantàstic Doctor! De qui eren els cors?
-El primer era d’un jove atleta de 20 anys, mai havia fumat ni begut: una vida mooolt saludable. I el segon era d’un productor de cine i televisió de 60 anys. Crec que la decisió és bastant senzilla. Oi, senyor?
-I tant que sí. Sens dubte, vull que em trasplanti el cor del productor!
-Disculpi? No entenc la seva decisió.
-És molt senzill doctor: el cor del productor mai ha estat utilitzat.

Aquest acudit, que molts de vosaltres ja devíeu conèixer, fa anys que circula. Sempre m’he preguntat d’on ve aquesta fama, suposo que de l’arquetípica imatge antiquada del productor de Hollywood, en una casa a Beverly Hills, que només pensa en fer diners a costa d’explotar guionistes, directors i equips tècnic diversos. Però tinc molt clar que tots els que esteu llegint aquest article sabeu que és totalment injust. Per què?

Doncs perquè d’entrada no coneixem cap productor que hagi fet gaires diners. Perquè en coneixem bastants que s’han arruïnat alguna vegada. Perquè se’ns endú la passió per explicar històries. Perquè el pròxim projecte sempre és EL PROJECTE. Perquè ens passem la vida convencent a tothom que aquella història mereix ser explicada. I perquè és la feina més bonica del món, sovint la més desagraïda, però la més bonica del món. I tot això sense que ningú entengui exactament què fem, ni família ni amics. Perdó! I un darrer argument: perquè quan no va bé sempre és culpa nostra però quan té èxit, ah!…llavors és gràcies al talent de l’equip!

Per tot això a PROA (Productors Audiovisuals Federats) hem posat en marxa, conjuntament amb la FCRI Blanquerna-URL, el “Màster de producció executiva Audiovisual”. Un projecte que em fa una enorme il·lusió. Ja fa temps que penso que hem d’explicar millor què fem i com ho fem, i també que en aquest país falten productors més joves i, sobretot, preparats. Crec que té tot el sentit que ens toqui als productors que estem en actiu compartir el que sabem, la nostra experiència, amb els joves que estan començant. Els hi farem classes teòriques i després faran pràctiques a les nostres empreses. Si mireu el programa que hem confeccionat ho podreu veure tot ben explicat.

Aquests són uns estudis superiors per aquells que ja ha acabat un grau i per aquells que potser ja han començant a col·laborar en les nostres empreses. Per això, seria bo que, si teniu gent jove treballant amb vosaltres els hi feu saber.

Qui sap si, amb el temps, podem canviar el final de l’acudit:
-Vull el cor del productor, doctor. És ple de grans històries per explicar.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Proa-logo

som agent estratègic

Posicionem el sector audiovisual

Coneix PROA

Més informació

últimes notícies

MÉS NOTÍCIES SOBRE PROA

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

Uneix-te a PROA

Avantatges i accés a l'àrea de socis amb informació i documentació exclusiva sobre convocatòries, ajudes i legislació del sector audiovisual

Descobreix PROA

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

per què formar part de proa

Si la teva productora es fa sòcia de PROA, podràs gaudir del servei de premsa, assessorament dels teus projectes, participar a les trobades per a socis i accedir a l'àrea privada per consultar documents interns, propostes, avisos i convocatòries entre d'altres.