Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

LES ZONES FOSQUES

Article d'Ariadna Dot, productora de Lastor Media publicat a l’Infoproa de dilluns 07 de desembre de 2020

Aquesta setmana hem entrat al mes de desembre i aquests dies a Lastor Media hem estat tancant el 2020 i preveient el que ens depara el 2021 com a empresa. Segurament moltes productores heu estat fent o fareu el mateix aquests dies. I, almenys a mi, intentar preveure el futur em porta inevitablement a fer memòria i balanç del present i del passat.

Des de ja fa un cert temps, com a indústria, comencem els anys amb la temporada de premis que tantes alegries, maldecaps i decepcions ens porten; i el tanquem amb més alegries, maldecaps i decepcions amb les resolucions de l’ICEC i l’ICAA. Aquest 2020, el Premi Goya a millor direcció el va guanyar Pedro Almodóvar per Dolor y Gloria i del seu discurs vull rescatar les següents paraules:

“El cine español está atravesando una buena situación pero también tiene zonas muy oscuras. […] El cine de autor, el cine independiente, el cine que se hace fuera de los márgenes de las televisiones y de las plataformas, está en serias vías de extinción. Y necesita la protección, no ya de su gobierno, necesita la protección del Estado. Porque ese va a ser nuestro futuro, ese será el futuro de los directores que, dentro de diez años, se inspiren en el cine que se está haciendo ahora mismo. Va a ser el cine de toda esta gente que ahora mismo lo tiene más difícil que antes.”

Si començàvem l’any amb aquest discurs on es reivindicava el cinema independent l’hem acabat, com ja és sabut per tothom, amb el nou projecte d’Almodóvar quedant a la línia de tall dels ajuts de l’ICAA i deixant fora els nous projectes de Fernando León de Aranoa, Alberto Rodríguez, Agustí Villaronga o Paula Ortiz. No hem sigut capaços, aquest any tampoc, de posar la llum necessària a les zones fosques del nostre cinema. Malgrat això hem garantit que un 20% dels projectes seleccionats siguin dirigits per directores, s’ha apostat per fer un cinema més inclusiu i s’ha obert la via de les tant esperades i reclamades subvencions a les coproduccions internacionals minoritàries.

Almodóvar en el seu discurs també ens va dir: “En mis películas la gente va al cine, habla de cine. A veces, se explican a sí mismos a través de películas que han visto.” Jo també vaig al cinema, parlo de cinema i m’explico a mi mateixa a través de les pel·lícules que he vist. I si em plantejo si vull explicar-me a mi mateixa a través d’algunes de les pel·lícules que seran el nostre cinema l’any vinent i el següent, la resposta és no. Ara, tanquem aquest any tan inèdit i posem-nos a treballar per preveure un futur amb zones menys fosques.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Prodocs-logo
ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORS DE DOCUMENTALS

Coneix ProDocs

Més informació

últimes notícies

MÉS NOTÍCIES SOBRE PRODOCS

Prodocs-logo
ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORS DE DOCUMENTALS

Coneix a Avant

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

per què formar part de proa

Si la teva productora es fa sòcia de PROA, podràs gaudir del servei de premsa, assessorament dels teus projectes, participar a les trobades per a socis i accedir a l'àrea privada per consultar documents interns, propostes, avisos i convocatòries entre d'altres.

Scroll to Top
proa-area-socis

Cercador

Busques una informació
en concret?

SEGUEIX LES NOVETATS DE L'AUDIOVISUAL

Rep al teu correu totes les novetats del sector audiovisual: convocatòries, festivals, formacions i últimes tendències