Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

LA PRIMERA EDICIÓ DEL MÀSTER

Article de Francesc Escribano, productor de Minoria Absoluta, publicat a l’Infoproa de dilluns 13 de juliol de 2020

Es diuen Marc, Júlia, Martí, Laia, Alicia, Silvia, Claudia, Erika i Xavi. Són els nou primers alumnes que han superat amb èxit i amb nota el primer Màster de Producció Executiva de Proa i Blanquerna. Alguns de vosaltres, companys de Proa, els coneixeu, perquè heu participat com a professors en aquesta primera edició del curs o perquè els heu tingut fent pràctiques a la vostra empresa. Aquestes nou persones representen, de llarg, el millor del Màster. Nou persones carregades d’il·lusió i d’esperança que fa gairebé un any es van apuntar a una iniciativa que, en aquell moment, era només una promesa. Ara, per fi, després de nou mesos de classes presencials, classes virtuals, classes magistrals, pitchings, calendaris, pressupostos i també de treballs i projectes ambiciosos podem concloure amb rotunditat que el Màster de Proa i Blanquerna és tota una realitat. I també un èxit que amb tota probabilitat tindrà una nova edició l’any que ve si tenim en compte els alumnes matriculats i preinscrits a data d’avui.

Quan va sorgir la idea de fer un Màster de Producció Executiva ho vam plantejar amb un doble objectiu, d’una banda com una oportunitat per portar a l’Acadèmia tot el talent i el coneixement que els nostres associats han acumulat gràcies a l’experiència i a la pràctica dels diferents oficis que conformen la nostra variada indústria audiovisual. I, per un altre costat, per la necessitat de formar els nous professionals que demanda el mercat, amb un perfil nou, més pluridisciplinari i més polivalent. Però si hi ha una cosa que buscàvem en especial és poder oferir un producte acadèmic diferenciat i de qualitat que fos pràctic i d’utilitat.

Voldríem, com no, que l’esforç que han esmerçat aquests primers estudiants del nostre Màster es veiés recompensat i que tots ells poguessin millorar la seva inserció en el mercat laboral. Tant de bo. Però tots sabem que el moment que vivim és complicat i que el mercat en el que competim cada vegada és més difícil… Això no obstant, la lliçó bàsica que els han traslladat els més 40 professors que al llarg d’aquests mesos han passat pel Màster és que la nostra feina és una lluita constant. Una lluita amb i contra les institucions polítiques, les institucions financeres, les televisions, els poders fàctics, contra el temps i contra els elements i ara, a sobre, també contra el Coronavirus.

D’això va el curs, de l’essència de la nostra professió i de la nostra vida, de com lluitar per fer realitat els nostres somnis. I sobretot va d’aquest vell i atrotinat ofici nostre i del molt que val la pena lluitar per ell.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Protv-logo
ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORES DE PROGRAMES I SÈRIES DE TV

Coneix ProTV

Més informació

últimes notícies

MÉS NOTÍCIES SOBRE PROTV

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies
Protv-logo
ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORES DE PROGRAMES I SÈRIES DE TV

Coneix a Avant

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

per què formar part de proa

Si la teva productora es fa sòcia de PROA, podràs gaudir del servei de premsa, assessorament dels teus projectes, participar a les trobades per a socis i accedir a l'àrea privada per consultar documents interns, propostes, avisos i convocatòries entre d'altres.