LA NOVA ETAPA

Francesc Escribano

Francesc Escribano

Periodista i professor universitari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Article de Francesc Escribano productor de Minoria Absoluta i president de ProTV, publicat a l’InfoPROA de dilluns 31 de maig de 2021.

Hauríem d’estar contents. O, com a mínim, esperançats. Després de molts mesos dient que estem al límit, denunciant que la situació del sector és crítica, que estem perdent competitivitat, especialment amb Madrid, reclamant solucions urgents als problemes crònics de l’audiovisual català… ens trobem que potser sí, que potser ara les coses canvien cap a millor perquè comença una nova etapa.

Una nova etapa a RTVE, una nova etapa a la Conselleria de Cultura de la Generalitat i, pendent d’uns imminents nomenaments, una nova etapa també a la CCMA. Els noms, de moment, semblen prometedors.

Perez-Tornero, a RTVE, ve de l’UAB i per tant, se li pressuposa, com a mínim, un bon coneixement de l’audiovisual català. Natàlia Garriga, a la Conselleria, té una llarga experiència a Cultura i en referència al nostre Sector, el millor que podem dir d’ella és que no caldrà explicar-li gaire cosa perquè ja el coneix prou bé. Falta encara saber quins seran els nomenaments de la CCMA, però posats a pensar bé, imaginem que fan cas a tot allò que els hem dit i repetit mil vegades i la política partidista no defineix el criteri d’elecció. Seria un pas endavant necessari per consolidar, de debò, aquesta nova etapa.

El millor de tot, l’autèntica esperança si pensem en aquestes figures claus que hauran de marcar la deriva del sector en els pròxims anys, és que no poden fallar. No poden, bàsicament, perquè no hi ha marge. Tant se val si saben o no saben, si volen fer o no volen fer, si s’atreveixen o no. No hi ha marge per l’error ni per a la inacció. Si no s’actua amb rapidesa i amb contundència el sector audiovisual català perdrà la batalla amb Madrid i, el que és més greu, també la batalla amb el futur.

Com que això no pot passar i nosaltres, des del sector, som els primers disposats a la lluita i al sacrifici per recuperar la nostra capacitat competitiva i el nostre valor estratègic, és per això que, davant la nova etapa, només podem estar sinó esperançats. No ens queda una altra!

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
proa

ÀREA DE SOCIS

Convocatòries, ajudes i informació exclusiva per als socis de PROA

ÀREA DE SOCIS

Més informació

últimes notícies

MÉS articles d'opinió

proa

ÀREA DE SOCIS

Convocatòries, ajudes i informació exclusiva per als socis de PROA

ÀREA DE SOCIS

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

vols associar-Te a proa?

Gaudiràs de l'accés a l'àrea de socis amb informació del sector audiovisual: legislació, estudis, documents de treball i ajudes.