Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

LA NIT DELS PRODUCTORS

NIT PROA un acte on les veus del sector audiovisual van ser protagonistes.

El dijous 12 de desembre PROA, Productors Audiovisuals Federats va celebrar la NIT PROA, trobada anual de la Federació, a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona. Per primer cop, la trobada de les més de 200 empreses de producció audiovisual federades es va obrir a representants de diferents institucions, amb l’objectiu de convertir aquesta nova iniciativa en un generador de ponts d’interlocució entre el sector audiovisual.

Marta Alonso, productora executiva de Teidees Audiovisual va dirigir una gala que va començar amb la benvinguda als més de 100 productors assistents, alumnes del màster de “Producció executiva audiovisual” de PROA i als més de 40 representants de diferents institucions. L’acte va comptar amb la presència del Sr. Francesc Vilaró, secretari general del Departament de Cultura, la Sra. Natàlia Garriga, Directora de Serveis, el Sr. Miquel Curanta, Director de l’Institut Català de les Empreses Culturals i diferents directors d’àrees de l’ICEC, el Sr. Vicent Sanchis, Director de TV3 i diferents caps d’àrea, el Sr. Joan Carles Martorell director d’IB3 i diferents representats i directors d’àrea de Televisió Espanyola. A més, va comptar amb la presència del Sr. Roger Loppacher i Crehuet, President del CAC i diferents diputats i diputades de diversos partits polítics, entre d’altres.

 

La NIT PROA va continuar amb l’anunci dels set guanyadors dels IV PREMIS PROA AL MILLOR PRODUCTOR DE L’ANY que realcen la tasca dels productors per la seva aportació a la millora de la situació de la indústria audiovisual. Cesc Mulet productor de la Perifèrica Produccions va rebre el premi a Millor productor d’APAIB, associació de productores de les Illes Balears; Rafa Molés de SUICAfilms es va endur el premi a Millor productor d’AVANT, associació de la Comunitat Valenciana; Xavier Carrillo-Costa de Digital Legends va ser nominat com Millor productor de DeviCAT; l’associació ProAnimats va atorgar el premi a Millor productora d’animació a Marta Alonso de Teidees Audiovisuals; Els productors de ProDocs van votar com Millor productor de documentals a Bernat Manzano de Boogaloo FilmsTono Folguera i Sergi Moreno de Lastor Media van rebre el guardó a Millors productors de ProFicció; I finalment, el guanyador a Millor productor de televisió fou Francesc Escribano de Minoria Absoluta.

En finalitzar l’entrega de premis, Raimon Masllorens, president de PROA, va oferir un discurs de valoració anual posant de manifest que en cinc anys la Federació ha aconseguit convertir-se en un referent de treball i un dels grans interlocutors de la indústria audiovisual a tot l’Estat Espanyol. Masllorens va reivindicar més coordinació entre les televisions, més suport a la producció del país i més pressupost per l’audiovisual, situant la dotació per Cultura en un 2% del pressupost general (ara és un 0,65%), petició que es va aprovar l’any 2018 per unanimitat al Parlament i que no s’ha posat en pràctica.

 

 

El discurs del President va concloure amb el convit a pujar a l’escenari al Sr. Francesc Vilaró, secretari general del Departament de Cultura. Vilaró va dedicar un agraïment a PROA per la complicitat a l’hora de treballar conjuntament, va reconèixer la tasca de la Federació per enfortir l’ICEC i va posar sobre la taula diferents propòsits per aconseguir augmentar el pressupost en cultura, recuperant els diners de la taxa de les televisions públiques per poder retornar al punt de partida.

 

 

La NIT PROA va tenir un gran èxit d’assistència i es va convertir en una vetllada entre productors, institucions, televisions i polítics, un espai d’aproximació entre els diferents actors implicats en la millora del sector audiovisual.

 

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Proa-logo

som agent estratègic

Posicionem el sector audiovisual

Coneix PROA

Més informació

últimes notícies

MÉS NOTÍCIES SOBRE PROA

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

Uneix-te a PROA

Avantatges i accés a l'àrea de socis amb informació i documentació exclusiva sobre convocatòries, ajudes i legislació del sector audiovisual

Descobreix PROA

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

per què formar part de proa

Si la teva productora es fa sòcia de PROA, podràs gaudir del servei de premsa, assessorament dels teus projectes, participar a les trobades per a socis i accedir a l'àrea privada per consultar documents interns, propostes, avisos i convocatòries entre d'altres.