LA MISSIÓ

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Article de Sergi Cameron Tapia productor de Nanouk Films, publicat a l’InfoPROA de dilluns 21 de juny de 2021.

Aquesta setmana m’han encomanat la missió de fer el meu primer InfoPROA, i com que els llegeixo gairebé tots, m’he sentit aclaparat per aquesta responsabilitat. I de la mateixa manera que la responsabilitat ens fa lliures, he volgut parlar no de reivindicacions i qüestions recurrents -i molt importants- que ens ocupen en el dia a dia, sinó de la missió que crec que hem de tenir els productors i productores a l’hora de crear noves maneres d’obrar.

Aquesta segona dècada del segle vint-i-u, que ha començat accidentada, però que albira una pila de canvis, alguns necessaris, altres oportuns i molts d’altres esperançadors, és la de la transformació de tot allò que pugui ser susceptible de ser reformat, fins i tot quan ens generi una certa resistència.

La nostra feina ja consisteix a impactar i transformar des d’una mirada subjectiva i creativa per construir un món millor, així que crec que aquesta dècada serà la més esplendorosa per les productores, perquè es necessita més que mai la nostra vocació regeneradora. Els productors no només fem pel·lícules i sèries, també som propagadors d’idees, generadors d’històries i prosperitat, cuidadors d’equips i talent.

La majoria de les decisions importants que prenem a la nostra vida provenen de l’inconscient, i la resta, sovint ens ve condicionada per constructes socials que tenim el deure de revisar. És per això que els productors i productores, sobretot els que amb certa preponderància podem considerar-nos de la nova generació, necessitem esdevenir nous referents i generar noves dinàmiques, que comencen per com vivim, i passen per ser coherents en com produïm. Si vivim posant cura en les persones del nostre voltant, conciliant, prioritzant, pensant individualment, però actuant en col·lectiu, si el fi ja no justifica els mitjans, si la nostra perspectiva és de gènere, identitària, diversa i política, si creiem que el món com ens l’han venut se’n va a la merda, apressem-nos a treballar d’aquesta manera. Segurament no podrem fer les mateixes pelis, però en farem de noves, i millors i més necessàries. Possiblement aquelles que s’estan escrivint en aquest instant.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
proa

ÀREA DE SOCIS

Convocatòries, ajudes i informació exclusiva per als socis de PROA

ÀREA DE SOCIS

Més informació

últimes notícies

MÉS articles d'opinió

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies
proa

ÀREA DE SOCIS

Convocatòries, ajudes i informació exclusiva per als socis de PROA

ÀREA DE SOCIS

Més informació

vols associar-Te a proa?

Gaudiràs de l'accés a l'àrea de socis amb informació del sector audiovisual: legislació, estudis, documents de treball i ajudes.