Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

LA CULTURA, SEGURA I VITAL

Article d'Anna Giralt, productora de Gusano Films, publicat a l’Infoproa de dilluns 27 de juliol de 2020

Des de fa tres setmanes formo part de la renovada junta de Pro-Docs com a vocal de comunicació. Un repte que enceto amb moltes ganes, malgrat els temps complexes que estem vivint. Si la cultura ja estava malmesa i calia defensar-la, ara encara més.

Mentre escric aquestes línies, els cinemes i teatres estan tancats, des del Gremi d’Empresaris de Cinema de Catalunya estan valorant anar als tribunals, i la Generalitat i l’Ajuntament no es posen d’acord sobre la responsabilitat d’obrir la Filmoteca. Un panorama gens alentador, realment.

Els missatges institucionals darrerament són molt contradictoris, obren línies d’ajut per la cultura, però tanquen els espais d’exhibició, mentre podem anar al bar. Necessitem més coherència i missatges clars, i que els esforços que s’estan fent des del sector cultural per respondre a les noves mesures sanitàries, realment siguin útils.

Davant el desafiament econòmic i sanitari al que ens enfrontem, i al qual, és innegable que se li han de dedicar molts recursos des de les institucions, crec que ens toca, més que mai, comunicar i defensar la importància de la cultura. Necessitem poder veure, i viure, els relats que ens ajuden a entendre el món i a pensar-lo diferent. La cultura és vida i ens fa lliures, però sembla que no està prou clar. Ens cal comunicar històries, però també la necessitat de la cultura.

Des de PROA ja fa molts anys que ho feu, només em resta agrair la feina feta i sumar-me a la pinya per seguir endavant.

#laculturaessegura #laculturaensfaralliures

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Prodocs-logo
ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORS DE DOCUMENTALS

Coneix ProDocs

Més informació

últimes notícies

MÉS NOTÍCIES SOBRE PRODOCS

Prodocs-logo
ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORS DE DOCUMENTALS

Coneix a Avant

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

per què formar part de proa

Si la teva productora es fa sòcia de PROA, podràs gaudir del servei de premsa, assessorament dels teus projectes, participar a les trobades per a socis i accedir a l'àrea privada per consultar documents interns, propostes, avisos i convocatòries entre d'altres.

Scroll to Top
proa-area-socis

Cercador

Busques una informació
en concret?

SEGUEIX LES NOVETATS DE L'AUDIOVISUAL

Rep al teu correu totes les novetats del sector audiovisual: convocatòries, festivals, formacions i últimes tendències