Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

JORDI B. OLIVA NOU PRESIDENT DE PROA

PROA, Federació de Productors Audiovisuals, ha celebrat les eleccions de la nova junta directiva i ha elegit com a nou president al productor Jordi B. Oliva, responsable del guardonat llargmetratge d’animació ‘Josep’.

Avui, dimecres 7 d’abril del 2021, la Federació de Productors Audiovisuals, PROA, ha celebrat les eleccions de la nova junta directiva on s’ha decidit per unanimitat la votació de la candidatura encapçalada pel productor Jordi B. Oliva, que s’ha constituït com a nou president de l’entitat i agafa el relleu del productor Raimon Masllorens, que dóna així per finalitzat el seu quart mandat.

A la candidatura elegida i presidida per Jordi B. Oliva es manifesta la voluntat de consolidar el sector audiovisual en l’àmbit industrial i cultural, i per tal d’aconseguir-ho desglossa una sèrie de fites que marcaran les línies d’actuació estratègiques de la Federació durant els pròxims dos anys.

Les accions proposades marquen com prioritari vetllar per la gestió i l’aplicació dels fons de rescat europeus;  també s’estableix com a línia de treball la recuperació d’altres fons com el “fondillo”. Un altre objectiu ressaltat és la menció al compliment de l’obligació d’inversió de televisions i plataformes en la producció audiovisual independent, com a línia d’acció s’estableix fer un seguiment exhaustiu per denunciar les conductes de males pràctiques i garantir la transparència.

A més, el programa presentat reivindica la defensa de l’autonomia de les associacions que conformen PROA,  es compromet a lluitar pels interessos comuns de les mateixes i es proposa potenciar el sector del videojoc, igual que ja es treballa amb ficció, documental, animació o televisió.

La voluntat durant el pròxim bienni és treballar per refermar la Federació de Productors Audiovisuals com un interlocutor estratègic amb administracions com l’ICAA, l’ICEC, la Conselleria d’Economia i Cultura, la Secretaria de Estado para el Avance Digital i els diferents grups polítics. A banda, es potenciarà la posició d’AVANT i APAIB com a interlocutores amb els governs de València i les Illes Balears, respectivament.

Finalment, Oliva exposa que des de PROA es continuarà incidint per la creació del Pacte Nacional per l’Audiovisual a Catalunya, i es treballarà conjuntament amb la resta d’agents implicats per establir unes línies estratègiques i polítiques que estimulin la indústria audiovisual catalana.

Amb el pròxim mandat la Federació de Productores Audiovisuals pren per objectiu mantenir i reforçar el posicionament de l’entitat com a representant sectorial i com a referent d’opinió amb l’objectiu de defensar els interessos comuns dels productors audiovisuals.

 

NOVA JUNTA DIRECTIVA

Jordi B. Oliva ha nomenat Míriam Porté (Distinto Films) com a vicepresidenta executiva, a Marta Alonso (Teidees Audiovisuals) com a secretària i a Sumpta Ayuso (JWProductions) com a tresorera.

La resta de vicepresidents sectorials són Iván Agenjo (Peekaboo Animation), de l’àrea d’animació; Ventura Durall (Nanouk Films), de documentals; Valérie Delpierre (Inicia Films), de ficció; Francesc Escribano (Minoria Absoluta), de televisió, i Xavier Carrillo-Costa (Digital Legends), de videojocs.

La junta directiva la completen les vocalies de Belén Sánchez (Un Capricho de Producciones), Sergi Moreno (VILAÜT Films), Raimon Masllorens (Brutal Media), Carlos Fernández (Filmax), Lorena Lluch (AVANT), Marta Hierro (APAIB), Jordi Sellas (Layers of Reality) i Maria Thérèse Cordon (Ubisoft).

 

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Proa-logo

som agent estratègic

Posicionem el sector audiovisual

Coneix PROA

Més informació

últimes notícies

MÉS NOTÍCIES SOBRE PROA

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

Uneix-te a PROA

Avantatges i accés a l'àrea de socis amb informació i documentació exclusiva sobre convocatòries, ajudes i legislació del sector audiovisual

Descobreix PROA

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

per què formar part de proa

Si la teva productora es fa sòcia de PROA, podràs gaudir del servei de premsa, assessorament dels teus projectes, participar a les trobades per a socis i accedir a l'àrea privada per consultar documents interns, propostes, avisos i convocatòries entre d'altres.