Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

FINS AVIAAAT!

Article de Sara Montesinos Responsable de Comunicació de PROA fins Març del 2019, publicat a l’Infoproa de dilluns 15 de març de 2019.

Fa aproximadament un any i sis mesos que us escric a molts i moltes de vosaltres cada setmana demanant-vos un article per l’InfoProa. Potser és de justícia poètica que acabi la meva etapa a la Federació amb un article, no sé si d’opinió, per al butlletí de PROA. De fet, sí, serà d’opinió, que per això és aquest espai, i per una vegada que puc, me voy a venir arriba.

Fa aproximadament un any i sis mesos que vaig entrar a formar part d’un equip de dones que gestionen i coordinen la Federació de Productors Audiovisuals. I sí, és important remarcar que és un equip de dones el que gestiona i tira endavant una Federació en la qual, tant la junta directiva, com les juntes de les associacions tenen una majoria masculina aclaparadora. I això, com a mínim, cal remarcar-ho i dir-ho per poder activar els mecanismes necessaris de reflexió per tal d’aspirar a que el lobby sigui exemple, també en això.

Dit això, que sabeu que si no ho deia rebentava, torno a escombrar cap al departament de comunicació. Socis i sòcies, productors i productores: feu coses meravelloses i les heu de comunicar! Per terra, mar i aire, amb inversions en comunicació o traient el temps de sota les pedres, però feu-ho. Feu-ho perquè la gent d’aquest país mereix conèixer tot allò que aquest país està sent capaç de produir. Perquè necessitem comèdies LGTBI com Tierra Firme i necessitem conèixer realitats com Hayati més enllà de titulars i números. I tot això, a més de ser un motor econòmic, és cultura, i la cultura, companys i companyes, ens fa lliures.

I comunicar passa també per tornar a la vida real, al carrer, a les places i als centres de barri i de poble. Passa per tenir un peu a les xarxes però no oblidar que és mirant-nos a la cara quan ens entenem millor. Passa per col·lectivitzar els passis, per provocar xerrades i converses posteriors, per recuperar un espai offline que és i ha de ser compatible amb l’online. I passa pel cinema a les platges i a les biblioteques, per acostar tot allò que feu a cadascun dels racons del món.

Com sabeu, marxo de PROA per emprendre un projecte personal per al qual m’he sentit animada per part de l’equip i també per algunes de vosaltres. Però també vull que sapigueu que aquesta etapa a la Federació ha estat crucial per empoderar-me i per poder atrevir-me a saltar a una piscina on, no sé si hi ha aigua, però saltar-hi em fa feliç.

Us deixo en bones mans, però, arriba l’Ana Candela, una professional de cap a peus que posarà el turbo a les vostres xarxes socials i es deixarà la pell, segur, en assolir encara més i millors objectius per a la Federació i les associacions.

I ara, ara que sóc a punt de volar i que ja no us atabalaré més amb els articles de l’InfoProa, només em queda donar-vos les gràcies per aquest any i mig aprenent dia a dia i millorant dia a dia. Per l’oportunitat, pel creixement i per la confiança.

I a l’equip de donasses de l’oficina, gràcies per prop de 500 matins de feina, converses, riures i alguna que altra llàgrima. Gràcies per fer-me sentir una més del sarau.

Fins aviat!

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Proa-logo

som agent estratègic

Posicionem el sector audiovisual

Coneix PROA

Més informació

últimes notícies

MÉS NOTÍCIES SOBRE PROA

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

Uneix-te a PROA

Avantatges i accés a l'àrea de socis amb informació i documentació exclusiva sobre convocatòries, ajudes i legislació del sector audiovisual

Descobreix PROA

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

per què formar part de proa

Si la teva productora es fa sòcia de PROA, podràs gaudir del servei de premsa, assessorament dels teus projectes, participar a les trobades per a socis i accedir a l'àrea privada per consultar documents interns, propostes, avisos i convocatòries entre d'altres.