Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

FINALISTES AL PREMI PRODOCS #DOCTV

‘Dictadura, divises i biquinis’, ‘El Círculo’, ‘El niño de fuego’ i ‘L'última cinta des de Bòsnia’ són els documentals televisius destacats pels socis i sòcies de ProDocs

Anunciats els quatre documentals televisius finalistes de la vuitena edició de Premi ProDocs #DocTV que atorga l’associació de productores de documentals, ProDocs, amb l’objectiu de reconèixer i reivindicar un gènere que aporta qualitat i riquesa al contingut fet per televisió.

Els finalistes de l’edició d’enguany del premi són ‘Dictadura, divises i biquinis‘, documental produït per Lastor Media i dirigit per David Fernández de Castro, que revisa com, en una Espanya arruïnada, la línia dura del franquisme va haver d’obrir les portes al turisme, que arribava amb les seves divises i la seva càrrega de modernitat. La cinta de Nanouk Films, codirigida per Iván Roiz i Álvaro Priante, ‘El Círculo‘, un documental que a través del diàleg mostra a diversos grups d’homes parlar sobre ells mateixos, sobre les seves emocions, la seva masculinitat i la relació amb les dones. ‘El niño de fuego‘ producció de Nanouk Films i TVE, dirigit per Ignacio Acconcia, el documental explica la història de superació d’Aleixo Paz, un jove gironí que va patir cremades al 91% del cos quan tenia vuit anys en un accident de camió. I finalment, el documental dirigit per Albert Solé, ‘L’última cinta des de Bòsnia‘, una producció entre Minimal Films i Clack TV, que retrata el retorn a Bòsnia de la Sifa Suljic per intentar trobar les restes del seu germà 25 anys després del conflicte.

El vuitè Premi ProDocs obsequiarà la productora premiada amb un val de 1.000 euros de lloguer de material audiovisual a l’empresa 16nou vàlid durant un any des del seu lliurament, una acreditació professional per l’edició del DocsBarcelona de 2021 i un any de quota gratuïta per la productora com a sòcia de ProDocs, en cas de no estar ja associada.

El documental guanyador serà elegit pels socis i sòcies de l’associació de documentalistes i es donarà a conèixer el pròxim dimarts, 18 de maig, durant la cerimònia d’inauguració presencial del DocsBarcelona – Festival internacional de cinema documental.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp

MÉS NOTÍCIES SOBRE PRODOCS

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies
Prodocs-logo
ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORS DE DOCUMENTALS

Coneix a Avant

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

per què formar part de proa

Si la teva productora es fa sòcia de PROA, podràs gaudir del servei de premsa, assessorament dels teus projectes, participar a les trobades per a socis i accedir a l'àrea privada per consultar documents interns, propostes, avisos i convocatòries entre d'altres.

Scroll to Top
proa-area-socis

Cercador

Busques una informació
en concret?

SEGUEIX LES NOVETATS DE L'AUDIOVISUAL

Rep al teu correu totes les novetats del sector audiovisual: convocatòries, festivals, formacions i últimes tendències