Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

PIDOLAR O TREURE PIT?

Article d'Oriol Cortacans, productor de SomBatabat publicat a l'InfoPROA de dimarts 06 d'abril de 2021.

Fa uns dies en una conversa de cafè (a 2 metres de distància i amb mascareta) l’amo del bar, en Tomàs, em deia: «Què, com van anar els de la llagrimeta?». Al principi em vaig quedar sorprès, no veia d’on venia ni on volia anar a parar. Em va caldre una crossa: «sí, home, els Gaudí». Us estalvio el debat tavernari posterior, però al final fou ell qui tancà la conversa oferint-se a donar-me alguns centimets per si algun dia ens decidim a fer un pot comú pel sector. Els cèntims que m’oferia no em van arribar pel cafè, però allò em va fer pensar en la imatge que projectem com a sector audiovisual el dia de més expectació que tenim com a professionals i el que aconseguim a canvi: si pidoles et donen centimets.

El que vull dir amb aquesta facècia barata és que crec que el discurs de la llàgrima funciona per aconseguir alguna molla, però com a sector ens desmoralitza, ens desprestigia i ens aboca a una dinàmica de recol·lectors de molles que cada cop seran menys. Fins que potser acabem depenent del Departament de Benestar Social més que del de Cultura.

És cert que el dia dels Gaudí els representants polítics els tenim allà, però també ho és que tenim la societat catalana que ens mira i per això és el moment de treure pit, de lluir el que tenim, de lluir l’ambició, de lluir el talent, de lluir autoexigència, de lluir de l’obertura al món, de reivindicar la nostra identitat com només nosaltres ho podem fer i és el que ens dóna valor al món. En sabeu els exemples de sobres, tan individuals o d’iniciatives col·lectives del sector. És el moment de treure pit. I per les queixes, reivindicacions i barricades diverses ja hi ha altres fòrums i canals de comunicació on cremar els containers dels amos de les aixetes (que no de l’aigua).

Per cert, penso tornar al bar i ensenyar-li el Gaudí de «La mort de Guillem», estic segur que en Tomàs em convidarà a dinar.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp

MÁS NOTICIAS SOBRE PROTV

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies
Protv-logo
ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORES DE PROGRAMES I SÈRIES DE TV

Coneix a Avant

Més informació

por qué formar parte de proa

Si tu productora se hace socia de PROA, podrás disfrutar del servicio de prensa, asesoramiento de tus proyectos, participar en networkings para socios y acceder al área privada para consultar documentos internos, propuestas, avisos y convocatorias

Ir arriba
proa-area-socis

Cercador

Busques una informació
en concret?

SIGUE LAS NOVEDADES DEL AUDIOVISUAL

Recibe en tu correo todas las novedades del sector audiovisual: convocatorias, festivales, formaciones y últimas tendencias