Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

L’ABRAÇADA

Article de Xavier Granada productor de Magrana, publicat a l’Infoproa de dilluns 18 de novembre de 2019.

Va ser la imatge de la setmana passada, l’abraçada entre Sánchez i Iglesias. Sense cap mena de valoració política, la posada en marxa d’un govern nacional és de vital importància, com a societat i per al nostre sector en particular. La sensació que queda és, ara que ve l’època nadalenca, de voler saber «què ens portaran els reis». Els reis mags, vull dir, és clar.

És la mateixa sensació que he tingut també a Catalunya, on el nostre govern sembla que vol aprovar uns nous pressupostos després d’anys d’estar amb pressupostos prorrogats. Què ens portaran…?

Cada dia defensem la importància de la cultura, i aprofito avui perquè darrerament moltes de les xerrades, no de dins de la cultura, sinó d’anàlisi de la societat, destaquen la importància que la cultura i l’entreteniment tindran en el futur pròxim, en aquesta societat canviant a marxes ultra ràpides. Cal que els polítics tinguin en compte, doncs, el seu paper cabdal i per tant la inversió necessària que necessitem, com a sector i com a indústria, per no quedar relegats a un paper marginal davant la globalització, internacionalització, homogeneïtzació, de l’art i la cultura.

En l’època convulsa que vivim, a tots els nivells, una bona abraçada pot ser vital. En necessitem, i moltes. Citant un article antic d’Isidre Estéves al Diari Ara, on explica els beneficis d’una bona abraçada, n’enumera varis entre els quals destacaré que «ens fa confiar més en l’altre, i ens ajuda a crear o enfortir un vincle afectiu», «ens fa tenir més empatia amb els altres», «genera una sensació de seguretat», i «estimula l’autoestima».

A part de la importància personal i social de l’abraçada, destaco aquestes perquè serien aplicables com a sector. Nosaltres ja estem acostumats a fer-nos abraçades, perquè la intensitat emocional de la nostra feina fa que passem de moments de patiment i negativitat a moments de positivitat i gran alegria, i en aquell instant oblidem els problemes i dificultats viscuts i ens entreguem a la felicitat del moment.

Però com diu l’article, no s’hi val qualsevol abraçada: «Les breus abraçades que s’han posat de moda en alguns contextos socials no aporten aquests beneficis. […] l’abraçada ha de ser intensa i, sobretot, llarga. La breu abraçada limitada a la part superior del tors que es fan molts homes i que acompanyen amb cops a l’esquena (per superar la incomoditat i allunyar qualsevol sospita de falta de masculinitat), no arriba a posar en marxa els beneficis d’una abraçada com cal«.

Demano doncs als professionals de la política una abraçada com cal al nostre sector.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Proficcio-logo
ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORES DE FICCIÓ

Coneix Proficció

Més informació

últimas noticias

MÁS NOTICIAS SOBRE PROFICCIÓ

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies
Proficcio-logo
ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORES DE FICCIÓ

Coneix a Avant

Més informació

ÚLTIMAS NOTICIAS

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

por qué formar parte de proa

Si tu productora se hace socia de PROA, podrás disfrutar del servicio de prensa, asesoramiento de tus proyectos, participar en networkings para socios y acceder al área privada para consultar documentos internos, propuestas, avisos y convocatorias

Ir arriba
proa-area-socis

Cercador

Busques una informació
en concret?

SIGUE LAS NOVEDADES DEL AUDIOVISUAL

Recibe en tu correo todas las novedades del sector audiovisual: convocatorias, festivales, formaciones y últimas tendencias