Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

DESARROLLAR EL DESARROLLO

Artículo de Jordi Ferrerons productor de Lavinia Audiovisual, publicado en el Infoproa del lunes 20 de enero 2020.

Fa poc més d’un any, el 17 de desembre de 2018, vaig advocar en aquest butlletí per la necessitat imprescindible de focalitzar l’activitat del sector audiovisual a Catalunya en la generació de continguts nous i originals. En aquests darrers tretze mesos la situació de la producció independent al nostre país és ha empitjorat, fins i tot venint com veníem d’un panorama que ja era més que preocupant. Qui més qui menys està patint l’absència de pressupostos (i de projecte a mig termini) als mitjans públics, la manca d’adequació del negoci als nous paràmetres de consum, el desesperant impàs crònic que viuen les institucions públiques i que significa el deteriorament progressiu de la indústria audiovisual i cultural… La irrupció de les plataformes de streaming està molt lluny, almenys de moment, de compensar aquesta situació.

És cruel constatar la paràlisi i el deteriorament de la indústria audiovisual a Catalunya en comparació amb l’existència d’un talent creatiu enorme que, com es pot constatar ens els pitchings dels nous valors sorgits de les facultats, els postgraus i els màsters, no para de créixer ni de donar mostres d’empenta, bona salut i ànim innovador. És una responsabilitat de país no frustrar aquestes energies.

En el terreny audiovisual, situar Catalunya en el mapa significa primordialment ajudar a fomentar, canalitzar i donar sortida a la seva capacitat de creació. Es tracta de desenvolupar el desenvolupament. D’orientar recursos (públics i privats) a la creativitat. Amb rigor, paràmetres objectivables i alhora oberts i amb una perspectiva professional, ambiciosa i internacional. L’objectiu no hauria de ser reunir els punts o els requisits necessaris per assolir determinats tipus de subvenció. Es tracta més aviat de mimar l’arrel de tot, el factor diferencial, l’element que ajuda a consolidar una marca: la marca de Catalunya com a pol de creació de formats audiovisuals. Si altres territoris d’arreu del món ho han aconseguit, per què una indústria i uns centres de formació com els nostres no haurien de poder assolir-ho?

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Protv-logo
ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORES DE PROGRAMES I SÈRIES DE TV

Coneix ProTV

Més informació

últimas noticias

MÁS NOTICIAS SOBRE PROTV

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies
Protv-logo
ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORES DE PROGRAMES I SÈRIES DE TV

Coneix a Avant

Més informació

ÚLTIMAS NOTICIAS

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

por qué formar parte de proa

Si tu productora se hace socia de PROA, podrás disfrutar del servicio de prensa, asesoramiento de tus proyectos, participar en networkings para socios y acceder al área privada para consultar documentos internos, propuestas, avisos y convocatorias

Ir arriba
proa-area-socis

Cercador

Busques una informació
en concret?

SIGUE LAS NOVEDADES DEL AUDIOVISUAL

Recibe en tu correo todas las novedades del sector audiovisual: convocatorias, festivales, formaciones y últimas tendencias