Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

EN TEMPS D’EXCEPCIÓ, MESURES D’EXCEPCIÓ

Article de Manuel Monzón, productor executiu d'A Contracorriente Films, publicat a l’Infoproa de dilluns 06 d'abril de 2020.

Benvolguts col·legues, com possiblement haureu llegit en premsa, davant el tancament temporal dels cinemes i la incertesa sobre la seva data de reobertura, A Contracorriente Films ha decidit no alterar el calendari de les seves pròximes estrenes i assegurarà la seva accessibilitat online a qualsevol espectador que desitgi veure les pel·lícules a la seva casa.

És una mesura excepcional profundament meditada, no sols des del seu interès com a distribuïdora i productora sinó tenint en compte els interessos dels diversos agents implicats en la cadena d’explotació audiovisual. Com anàlogament ha tornat a demostrar aquest maleït virus, tots estem més interconnectats del que se sol creure i el que incideix en una baula concreta, acaba repercutint a la resta de la cadena. Sempre hem cregut en la distribució intensiva de les diverses finestres d’explotació establertes, però en la present situació, també creiem que el més important és que l’espectador, absolut sobirà del nostre sector, no ha de quedar desabastit de novetats i que a més hem d’evitar que es vagin amuntegant aquestes pròximes estrenes, que acabaran saturant les sales durant el segon semestre de l’any. És per això que estem creant una aplicació específica, una sala virtual que oferirà a l’espectador l’oportunitat de veure les pròximes estrenes cinematogràfiques directament des dels seus dispositius sense haver de sortir de les seves cases, en paral·lel a les sales que pugui haver-hi obertes. En tot cas, hem buscat la col·laboració de quantes sales, circuits d’exhibició i plataformes digitals que operen a Espanya, decideixin adherir-se a la iniciativa, perquè harmònicament aportin espectadors i puguin participar dels ingressos.

Com a productors tots som conscients que el brutal impacte que aquesta pandèmia ha deixat en la nostra societat i en el sector, no sols afectarà la producció i explotació de les nostres obres mentre duri el confinament, sinó que estendrà les seves conseqüències de manera irrefutable i amb una durada impredictible, així que hem de reaccionar amb mesures ràpides, contundents, realistes, concretes i extraordinàries.

Al cap i a la fi, i salvant les distàncies, no és un tipus de mesures que no hagi aplicat qualsevol company de professió en alguna de les seves produccions. I qui sap si al final d’aquesta experiència temporal acabem tots junts aprenent més sobre els gustos i perfils dels nostres espectadors.

Us desitjo molts ànims, salut i temprança.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Proficcio-logo
ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORES DE FICCIÓ

Coneix Proficció

Més informació

últimes notícies

MÉS NOTÍCIES SOBRE PROFICCIÓ

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies
Proficcio-logo
ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORES DE FICCIÓ

Coneix a Avant

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

per què formar part de proa

Si la teva productora es fa sòcia de PROA, podràs gaudir del servei de premsa, assessorament dels teus projectes, participar a les trobades per a socis i accedir a l'àrea privada per consultar documents interns, propostes, avisos i convocatòries entre d'altres.