El sector cultural davant la guerra d’Ucraïna

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Article de Fernanda del Nido, productora a Setembro Cine, per a l'InfoPROA del 23 de març del 2022

Sempre recordo la meva àvia, que tot sovint citava J.L. Borges referint-se a un tercer: “Li van tocar, com a tots els homes, mals temps en què viure”.

Sempre em va cridar l’atenció el tractament d’anul·lació del temps de Borges, i m’ajuda a pensar diferent.

No vam aprendre res? Segurament estàvem perduts sobre què fer, però el que és segur és que calia caminar exactament cap al costat oposat a una guerra. Hem de reaprendre a relacionar-nos amb el planeta (que no és nostre ni és un recurs), amb els altres éssers vius i amb nosaltres mateixos. Un entramat que cal aprendre a teixir i construir des d’un altre paradigma i que sabem bastant poc sobre com fer-ho.

Puc fer alguna cosa o només m’enfonso en la tristesa? Puc ajudar d’alguna manera a totes aquestes famílies? Què passarà amb aquests nens? Com posicionar-me enfront d’aquestes atrocitats? Com a membres del sector cultural, no hi ha res que puguem fer? Diverses organitzacions professionals estan organitzant-se per col·laborar d’una manera o d’una altra. Es demanen des de mantes fins a mitjans perquè es pugui documentar el que succeeix.

No tinc la més mínima idea de per on començar, però comparteixo els meus dubtes i temors, per si entre tots podem pensar com sumar-nos com l’associació que som.

Suposo que, com diu Borges, a la humanitat sempre li han tocat temps difícils, però pensem-nos des del lloc de l’acció per poder marcar la diferència.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
proa

ÀREA DE SOCIS

Convocatòries, ajudes i informació exclusiva per als socis de PROA

ÀREA DE SOCIS

Més informació

últimes notícies

MÉS articles d'opinió

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies
proa

ÀREA DE SOCIS

Convocatòries, ajudes i informació exclusiva per als socis de PROA

ÀREA DE SOCIS

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

vols associar-Te a proa?

Gaudiràs de l'accés a l'àrea de socis amb informació del sector audiovisual: legislació, estudis, documents de treball i ajudes.