Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

EL QUE HE SENTIT A DIR

Article de Marta Alonso, productora de Teidees Audiovisuals publicat a l’Infoproa de dimarts 02 de juny de 2020.

M’imagino que és perquè ens dediquem a l’animació, però una de les frases que més he sentit a dir entre el meu equip en temps de confinament és: “necessito veure gent en 3D”. M’ha semblat bonic. Una bona metàfora de les necessitats humanes en temps de confinament. Bé, de fet, si hagués de fer un rànquing de les coses més “dites” per Skype, Zoom, Hangout, Meets o fins i tot per una cosa que es diu Jitsi (no, no és un art marcial) seria: Em sents? Et perdo. No, s’ha tallat. Què deies? No se seeeeeeeeent. No ha sigut fàcil i les abraçades han sigut totes virtuals.

Però mentre només veiem gent en 2D s’han dit moltes coses. Al nostre grup de whatsaap de ProAnimats (els de l’animació, sí), s’han dit coses com “gràcies per ser bona gent”. Perquè realment ens estem ajudant com associació en temps complicats. Ens hem comunicat cada setmana per Skype amb una cervesa a la mà: som uns clàssics i el Jitsi ens fa por. I som uns pesats.

En les Juntes de PROA m’ha agradat sentir que hem fet “pleno” perquè hi havia més representació que mai. I tot el que s’ha dit, anava a favor de les productores, dels professionals: de buscar solucions per adaptar-nos a la situació.

En tots els correus que ens hem intercanviat no ha faltat cap: “espero que estigueu bé de salut  tu i els teus”. I per primera vegada he sentit a dir a les meves amigues: “Saps de què tinc ganes? D’anar al cinema”.

M’han contactat persones d’arreu del món per preocupar-se per la meva salut física i mental. Sí, la mental sobretot. I per aquest mateix motiu (per no acabar “tirulirus”), a la nostra productora hem inaugurat els aperitius virtuals dels divendres. On no es parla de feina, sinó de tot una mica. I he sentit a dir coses molt interessants, també.

També he sentit a dir moltes coses que no m’han agradat, gens: m’ha fet enfadar molt la desinformació i la por que alguns han esquitxat aprofitant la incertesa. Els que ens dediquem a l’audiovisual sabem que la comunicació és una eina “miraculosa”. I crec (reivindico) que ara necessitem comunicar-nos positivament: més que mai i malgrat tot. És una responsabilitat adquirida.

No són temps fàcils… i sembla que vindran mesos complicats. Però el que jo vull dir és que: “ens haurem de quedar amb les coses boniques; com sempre”.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp

MÉS NOTÍCIES SOBRE proanimats

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies
Proanimats_logo
ASSOCIACIÓ PROFESSIONAL DE PRODUCTORS D'ANIMACIÓ

Coneix a Avant

Més informació

per què formar part de proa

Si la teva productora es fa sòcia de PROA, podràs gaudir del servei de premsa, assessorament dels teus projectes, participar a les trobades per a socis i accedir a l'àrea privada per consultar documents interns, propostes, avisos i convocatòries entre d'altres.