Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

EL PREMI PRODOCS 2020 UN RECONEIXEMENT EX AEQUO

‘És a l’aire’ i ‘King Ray’ aconsegueixen el premi que atorga l'Associació de documentals, ProDocs, a Millors Documentals Televisius del 2019

Per primer cop l’associació de documentals, ProDocs, atorga a dos documentals el 7è Premi ProDocs a ‘Millor Documental Televisiu’ durant la inauguració online del DocsBarcelona 2020, que es va celebrar ahir dimarts 19 de maig.

Els documentals guardonats ex aequo són ‘És a l’aire’ d’Un Capricho de Producciones, dirigit per Christophe Sion i Santi Suárez, i el documental ‘King Ray’ de la productora Bidimensional, dirigit per Sergio Romero Castaño. El productor Carles Brugueras en representació de la productora Polar Star Films, guardonada amb el 6è Premi ProDocs, ha estat qui ha atorgat els premis als directors Santi Suárez i Sergio Romero.

Les empreses productores de documentals associades a ProDocs han donat l’empat a ‘És a l’aire’, que tracta sobre l’impacte econòmic, social i mediambiental que tenen les indústries petroquímiques en la població, aprofundint en la relació que manté Camp de Tarragona amb el complex petroquímic més gran del sud d’Europa.

I al documental ‘King Ray’, que narra com Espanya va guanyar fraudulentament la medalla d’or de bàsquet als Jocs Paralímpics de Sidney 2000, a través de Raymond Torres, campió paralímpic de bàsquet. Tan sols dos dels tretze jugadors de la plantilla tenien discapacitat, el capità de l’equip recorda l’ocorregut gairebé vint anys després.

Els dos documentals es sumen a la llista de documentals guardonats amb el premi ProDocs formada per ‘Lladres de temps’ produït per Polar Star Films el 2019, ‘Las cloacas de Interior’ produït per Mediapro el 2018, ‘Muerte en León’ de JWProductionsel 2017, ‘Las Sinsombrero’ produït per Intropía Media el 2016, ‘El gran Silenci. Horta de Sant Joan’ de Brutal Media el 2015 i ‘Demà Moriré’ de JWProductions el 2014.

Aquesta ha estat una convocatòria extraordinària i especial de la 7a edició del premi que ha canviat el seu format per adaptar-se a la nova situació provocada per la COVID-19 i compta amb la col·laboració de PROA, Productors Audiovisuals Federats, DocsBarcelona i 16nou.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Prodocs-logo
ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORS DE DOCUMENTALS

Coneix ProDocs

Més informació

últimes notícies

MÉS NOTÍCIES SOBRE PRODOCS

Prodocs-logo
ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORS DE DOCUMENTALS

Coneix a Avant

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

per què formar part de proa

Si la teva productora es fa sòcia de PROA, podràs gaudir del servei de premsa, assessorament dels teus projectes, participar a les trobades per a socis i accedir a l'àrea privada per consultar documents interns, propostes, avisos i convocatòries entre d'altres.

Scroll to Top
proa-area-socis

Cercador

Busques una informació
en concret?

SEGUEIX LES NOVETATS DE L'AUDIOVISUAL

Rep al teu correu totes les novetats del sector audiovisual: convocatòries, festivals, formacions i últimes tendències