Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

EL FUTUR DEL CINEMA INDEPENDENT

Article de Matheus Mello, productor de La Selva Ecosistema Creatiu publicat a l’Infoproa de dilluns 30 de novembre de 2020

Es pot mesurar la salut del sector per la forma en què es finança.

Tal com està el món, hi ha hagut un canvi en les produccions independents, que tradicionalment eren finançades amb diners públics i ara han passat a ser finançades únicament per Netflix o plataformes similars.

Hi ha productors molt contents amb això, ja que no necessiten ajuntar diners de diversos fons, però aquesta és una realitat per a pocs. No obstant això, Netflix té els dies comptats perquè els peixos grans s’estan preparant per a participar del joc.

Hem estat testimonis d’un breu període en què vam tenir la impressió que els cineastes independents tenien més possibilitats de fer les seves pel·lícules perquè podien utilitzar el model tradicional, així com el model de l’streaming.

Nogensmenys, aquest, aviat deixarà de ser el cas. A mesura que aquest model es converteixi en la norma, aquests nous gegants, adoptaran una economia corporativa que afavorirà els grans noms i els grans pressupostos, marginant a tota la resta, mentre homogeneïtza el producte i els consumidors del mateix.

A més, en l’àmbit cultural, els joves d’avui en dia, tenen menys temps i capacitat d’atenció que fa dues generacions, el què significa que les pel·lícules fetes per a ells hauran de ser més dinàmiques, cosa que generalment costa més diners, que no pas filmar un drama entre dos personatges en un pis.

El món del demà serà més tecnològic i es necessitaran més diners per competir. L’entreteniment serà més car de produir i serà consumit per milers de milions a través de connexions mòbils d’altíssima velocitat.

En aquest escenari, només les grans corporacions podran prosperar. La resta hauran d’estar subfinançades mitjançant  xarxes especialitzades de només uns pocs.

En poques paraules aquest pot ser que sigui el futur del cinema independent. Caldrà resistir i adaptar-se!

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Proficcio-logo
ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORES DE FICCIÓ

Coneix Proficció

Més informació

últimes notícies

MÉS NOTÍCIES SOBRE PROFICCIÓ

Proficcio-logo
ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORES DE FICCIÓ

Coneix a Avant

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

per què formar part de proa

Si la teva productora es fa sòcia de PROA, podràs gaudir del servei de premsa, assessorament dels teus projectes, participar a les trobades per a socis i accedir a l'àrea privada per consultar documents interns, propostes, avisos i convocatòries entre d'altres.