El cinema jove i migrant s’obre camí a Barcelona

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Article de Leonor Abreu, productora executiva de The South Project, per a l’InfoPROA del 2 de novembre

Ara fa un any The South Project va guanyar el seu primer reconeixement després de ser fundada el 2020. El premi, atorgat per PROA en el marc del seu Programa Creixement Empresarial, va donar suport al primer projecte de llargmetratge de la productora, La noche de la infancia, amb un premi en metàl·lic per a la internacionalització del projecte i tutories per al seu desenvolupament.

The South Project és naturalment internacional i s’enfoca a la producció de cinema migrant. En aquest sentit, va ser molt motivador veure que la indústria local reconeix la importància d’aquestes noves mirades, i la de tenir un accés cultural a les comunitats estrangeres que també habiten el país, a través del cinema nacional.

El premi de PROA va ser sense dubte útil per als progressos inicials del projecte, especialment per solucionar les traduccions necessàries per a convocatòries internacionals.

Ser part de PROA ens va ajudar principalment en termes d’accés a la informació. Vam tenir la possibilitat d’escoltar debats sobre les necessitats i problemes del sector, entendre els rols que juguen les institucions en la protecció de la indústria local i veure la importància d’estar en contacte amb col·legues en actiu.

Gràcies a la comunicació de PROA, vam poder posar-nos al dia amb les notícies més fresques del sector i, en més d’una ocasió, vam aplicar a convocatòries que havíem conegut a través de les newsletters. D’aquesta manera ens vam mantenir al corrent del que passa a la indústria, mentre ho parlàvem directament amb professionals del sector als qui admirem i que estan lluitant perquè les condicions siguin cada vegada millors, protegint la indústria independent i perseguint un major reconeixement al cinema nacional.

Aquest premi va ser un primer pas molt important, tant per al projecte com per a la productora. I ens va donar una seguretat que ens va impulsar a anar a per més. A partir d’aquell moment vam començar a créixer i a posicionar-nos; el projecte va ser reconegut amb més premis en festivals i convocatòries i ara continua el seu camí per fer-se realitat. Un any després d’aquest premi, sabem que va ser l’empenta que necessitàvem per començar a caminar, moltes gràcies per fer-ho possible.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
proa

ÀREA DE SOCIS

Convocatòries, ajudes i informació exclusiva per als socis de PROA

ÀREA DE SOCIS

Més informació

últimes notícies

MÉS articles d'opinió

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies
proa

ÀREA DE SOCIS

Convocatòries, ajudes i informació exclusiva per als socis de PROA

ÀREA DE SOCIS

Més informació

vols associar-Te a proa?

Gaudiràs de l'accés a l'àrea de socis amb informació del sector audiovisual: legislació, estudis, documents de treball i ajudes.