Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

DOCUSÈRIE O PEL·LÍCULA

Article de Carles Brugueras, productor executiu de Polar Star Films, publicat a l’Infoproa de dilluns 15 de juliol de 2019.

Fins fa poc, el dubte a l’hora de produir un documental era: Què fem? Un llargmetratge o un format televisiu? Avui dia, hi afegim un dubte més: una docusèrie de 3, 4 o 8 episodis?

Recordo que, fa uns anys, un representant d’una televisió em va dir que ells no posaven diners en sèries documentals, només l’antena, i que jo havia de buscar un patrocinador que financés la producció… Mai vaig provar de treballar d’aquesta manera, però, avui, des de l’aparició de nous operadors de televisió de pagament, això ha quedat en l’oblit i ja tots pensem en la sèrie com una opció més.

Malgrat que, recentment, hem vist algunes sèries produïdes aquí de gran nivell i molt ben aconseguides, també penso que n’hi ha d’altres que no han aconseguit captar la meva atenció fins al final. Ep! Parlo sobretot en l’àmbit internacional, perquè la majoria de sèries produïdes aquí que he vist m’han agradat molt. Potser el problema és que moltes vegades un bon documental demana una durada curta i intensa (per a mi l’ideal és entre 50 i 80 minuts). Una sèrie, però, que sigui d’entre 3 i 6 capítols significa durades d’entre 120 i 360 minuts, i això és molt per la temàtica que habitualment tractem en un documental. Ha de tenir molta tela. I de vegades veus clarament com apareixen personatges irrellevants o voltes, o repeticions i allargaments innecessaris per així assolir els minuts.

Penso que a part d’una bona història amb un accés molt complet, és bàsic poder comptar amb un rellevant i extens material audiovisual de bona qualitat per il·lustrar-ho o, si no, tenir un molt bon pressupost per fer recreacions interessants i atractives visualment.

En qualsevol cas, des d’aquí reivindico fortament el documental com a peça única i penso que segueix tenint una gran vitalitat i força comunicativa, sense descartar la sèrie quan el tema i el material així ens ho permetin.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Prodocs-logo
ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORS DE DOCUMENTALS

Coneix ProDocs

Més informació

últimes notícies

Prodocs-logo
ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORS DE DOCUMENTALS

Coneix a Avant

Més informació

per què formar part de proa

Si la teva productora es fa sòcia de PROA, podràs gaudir del servei de premsa, assessorament dels teus projectes, participar a les trobades per a socis i accedir a l'àrea privada per consultar documents interns, propostes, avisos i convocatòries entre d'altres.

Scroll to Top
proa-area-socis

Cercador

Busques una informació
en concret?

SEGUEIX LES NOVETATS DE L'AUDIOVISUAL

Rep al teu correu totes les novetats del sector audiovisual: convocatòries, festivals, formacions i últimes tendències