Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

‘DICTADURA, DIVISES I BIQUINIS’ REP EL 8È PREMI PRODOCS #DOCTV

La producció de Lastor Media, ‘Dictadura, divises i biquinis’, ‘ha estat guardonada per l’associació de productores de documentals, ProDocs, amb el premi a millor documental televisiu del 2020.

Avui, dimarts 18 de maig, durant la cerimònia d’inauguració del DocsBarcelona, l’associació de productores de documentals, ProDocs, ha anunciat el documental guardonat amb el vuitè Premi ProDocs #DocTV, que té per objectiu de reconèixer i reivindicar un gènere que aporta qualitat i riquesa al contingut fet per televisió.

El resultat de les votacions de les empreses productores de documentals associades, ha destacat i atorgat el premi a ‘Dictadura, divises i biquinis’, una coproducció de Lastor Media amb TVE, dirigida per David Fernández De Castro. La productora Belén Sánchez d’Un Capricho de Producciones i guanyadora de 7è Premi ProDocs #DocTV amb ‘És a l’aire’, ha estat qui ha fet entrega del premi a Ariadna Dot i David Fernández De Castro, productora executiva de Lastor Media i director del documental, respectivament.

‘Dictadura, divises i biquinis’, és un documental que revisa com, en una Espanya arruïnada, la línia dura del franquisme va haver d’obrir les portes al turisme, que arribava amb les seves divises i la seva càrrega de modernitat. Combinant humor, sociologia, política i sexe, es presenten les bases del fenomen del boom turístic dels anys 60. Un turisme de masses que va sanejar l’economia espanyola en un temps rècord i que va donar inici a una etapa d’excessos urbanístics que encara avui dia estem pagant. És sostenible aquest model productiu?

Lastor Media ha estat obsequiada amb un val de 1.000 euros de lloguer de material audiovisual a l’empresa 16nou vàlid durant un any des del seu lliurament i una acreditació professional per l’edició del DocsBarcelona de 2021.

El documental es suma a la llista de documentals guardonats amb el premi ProDocs #DocTV formada per ‘És a l’aire’ producció d’Un Capricho de Producciones i ‘King Ray’ de la productora Bidimensional el 2020; ‘Lladres de temps’ produït per Polar Star Films el 2019; ‘Las cloacas de Interior’ produït per Mediapro el 2018; ‘Muerte en León’ de JWProductions el 2017; ‘Las Sinsombrero’ produït per Intropía Media el 2016; ‘El gran Silenci. Horta de Sant Joan’ de Brutal Media el 2015 i ‘Demà Moriré’ de JWProductions el 2014.

El Premi ProDocs #DocTV compta amb la col·laboració de PROA, Productors Audiovisuals Federades, el DocsBarcelona i 16nou.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp

MÉS NOTÍCIES SOBRE PRODOCS

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies
Prodocs-logo
ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORS DE DOCUMENTALS

Coneix a Avant

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

per què formar part de proa

Si la teva productora es fa sòcia de PROA, podràs gaudir del servei de premsa, assessorament dels teus projectes, participar a les trobades per a socis i accedir a l'àrea privada per consultar documents interns, propostes, avisos i convocatòries entre d'altres.

Scroll to Top
proa-area-socis

Cercador

Busques una informació
en concret?

SEGUEIX LES NOVETATS DE L'AUDIOVISUAL

Rep al teu correu totes les novetats del sector audiovisual: convocatòries, festivals, formacions i últimes tendències