D’herois i heroïnes

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Article de Javier Pérez Santana, productor a Testamento, per a l’InfoPROA del 12 de juliol del 2022

Quan la federació em va proposar escriure un article per a l’InfoPROA, al principi no vaig voler. Molts companys duen una llarga trajectòria i em semblava que jo no tenia res nou per aportar. Però és cert que aquests dos darrers anys han estat especialment productius, en realitzar projectes com El ventre del mar, Sedimentos i Mi vacío y yo.

Han estat pel·lícules fetes amb molt d’esforç i compromís per part de tots, convençuts que en fer-les estàvem defensant la diversitat, ara paraula de moda, però en perill des de sempre. Per exemple: com és possible que es doni suport a l’assistència a festivals internacionals, diguem-ne generalistes, però cap LGTB? Estic parlant de grans festivals, com l’Outfest de Los Angeles, el Frameline de San Francisco o el Newfest de New York, molt reconeguts a nivell d’indústria i de públic.

Les tres pel·lícules van obtenir l’ajuda de l’ICCA; El ventre del mar, també de l’ICEC i de TV3. Però cap altra va comptar amb el suport de les televisions públiques, tot i que a Sedimentos i Mi vacío y yo, la pròpia qualificació les recomanava per fomentar la igualtat de gènere. Si ja va ser difícil fer aquestes pel·lícules sense el suport de les televisions, què ens queda si la nova llei ens dificulta el suport de les institucions? Li hem de demanar a l’equip un esforç major per fer-les? Em sembla una càrrega massa pesada, quan és obligació de les institucions i televisions públiques abraçar la diversitat, i no només la diversitat de gènere, sinó també la inclusió de les minories, que tenen dret a veure’s reflectides al cinema.

Per tot plegat, no em queda una altra que considerar herois tots els companys com en Paco Poch, en Lluís Miñarro, la Marta Figueras, el Tono Folguera, l’Isona Passola, la Valérie Delpierre o la Miriam Porté, entre altres: amb anys d’experiència a l’esquena, defensen una tasca diversa i independent i, amb el seu esforç, han portat el nostre cinema arreu del món.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
proa

ÀREA DE SOCIS

Convocatòries, ajudes i informació exclusiva per als socis de PROA

ÀREA DE SOCIS

Més informació

últimes notícies

MÉS articles d'opinió

proa

ÀREA DE SOCIS

Convocatòries, ajudes i informació exclusiva per als socis de PROA

ÀREA DE SOCIS

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

vols associar-Te a proa?

Gaudiràs de l'accés a l'àrea de socis amb informació del sector audiovisual: legislació, estudis, documents de treball i ajudes.