Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

DEVICAT anuncia la seva adhesió a PROA

L’Associació està formada per Social Point, Omnidrone, Digital Legends, King, Ubisoft, Gamelab i Novarama.

DEVICAT, l’Associació de Desenvolupadors i editors de videojocs a Catalunya va presentar dades inèdites del sector en el marc de la conferència Gamelab i va anunciar la seva adhesió a PROA.

L’Associació, formada per empreses tan rellevants com Social Point,Omnidrone, Digital Legends, King, Ubisoft, Gamelab i Novarama, ha posat sobre la taula les dades extretes de l’activitat dels seus socis. Aquestes mostren que 650 milions de jugadors d’arreu del món s’han descarregat o han comprat els videojocs produïts fins a la data per les empreses catalanes. A més, el volum de negoci acumulat que s’ha generat a Catalunya durant els últims sis anys és de mil milions d’euros. Les dades mostren a un sector amb força i potencial econòmic, que s’està movent amb facilitat dins de la indústria internacional i que genera el doble d’activitat que la resta de les indústries culturals. En conjunt, el sector del videojoc a Catalunya compta amb 120 empreses, genera 1.687 llocs de treballs directes i 1.300 d’indirectes o vinculats. La facturació anual de les empreses catalanes és de 217 milions d’euros, el que suposa el 40% de la facturació total de l’estat espanyol. També s’ha destacat que més del 80% de les empreses factura drets de propietat intel·lectual propis.
DEVICAT ha assenyalat que, a partir d’aquestes dades, s’espera que el sector del videojoc superi els 600 milions d’euros de facturació l’any 2019 (30%) i els 4.600 llocs de treball (29%) el que suposa un creixement exponencial. Les dades han estat ofertes per Xavier Carrillo-Costa, president de DEVICAT, i Jordi Sellas, representant de l’associació.

D’entre els objectius de futur pel sector del videojoc a Catalunya, DEVICAT assenyala la necessitat que els bancs adoptin un rol actiu en el finançament de les empreses i la necessitat d’adaptar les normatives del cinema i l’animació a la seva idiosincràsia: d’un banda, modificar la Llei d’Impost de Societats i, de l’altre, adaptar els mecanismes jurídics de les AIE per tal que es puguin finançar els videojocs de la mateixa forma que el cinema.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Devicat-logo
ASSOCIACIÓ DE DESENVOLUPADORS I EDITORS DE VIDEOJOCS DE CATALUNYA

Coneix Devicat

Més informació

últimes notícies

Devicat-logo
ASSOCIACIÓ DE DESENVOLUPADORS I EDITORS DE VIDEOJOCS DE CATALUNYA

Coneix a Avant

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

per què formar part de proa

Si la teva productora es fa sòcia de PROA, podràs gaudir del servei de premsa, assessorament dels teus projectes, participar a les trobades per a socis i accedir a l'àrea privada per consultar documents interns, propostes, avisos i convocatòries entre d'altres.