Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

D’Alcarràs al món

Article de Gerard de Lucas, responsable del departament legal d’IMC Toys per a l’InfoPROA del 10 de maig

Al fil de l’èxit de públic i del reconeixement artístic internacional obtingut per la pel·lícula Alcarràs, de la directora catalana Carla Simón, crec oportú compartir algunes reflexions sobre la importància de la producció audiovisual nacional per a la cultura, la identitat i la prosperitat del país.

Al nostre país existeix una pedrera de talent creatiu, que necessita de suport institucional i privat per donar a conèixer al món les seves obres. La cultura és riquesa en tots els sentits, i un país que deixa de creure en el seu talent autòcton i ho fia tot a la producció externa corre el risc de perdre les seves arrels culturals i la identitat.

El cas d’Alcarràs, entre molts altres, és exemplaritzant en aquest sentit: allò local acaba sent el més universal, i la millor manera de comunicar una manera de ser i estar en el món.

Tot això ve a col·lació perquè aquests dies s’estan debatent reformes legislatives importants en l’àmbit audiovisual que, al meu entendre, haurien de posar l’accent i facilitar l’eclosió de la producció audiovisual nacional, com una aposta de futur, cultural però també econòmica, generadora de beneficis socials i llocs de feina.

Convé tenir la mirada llarga, abraçar el que ve de fora, però sense deixar de donar suport a l’energia creativa pròpia. Conjugar aquests dos interessos és tot un repte per al legislador, que faria bé d’escoltar amb atenció les diferents parts interessades. Ens hi va molt en això i hi som a temps. En aquest sentit, em consta que PROA realitza una tasca constant i ingent en benefici de tot el sector cultural.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp

MÉS NOTÍCIES SOBRE PROA

Uneix-te a PROA

Avantatges i accés a l'àrea de socis amb informació i documentació exclusiva sobre convocatòries, ajudes i legislació del sector audiovisual

Descobreix PROA

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

per què formar part de proa

Si la teva productora es fa sòcia de PROA, podràs gaudir del servei de premsa, assessorament dels teus projectes, participar a les trobades per a socis i accedir a l'àrea privada per consultar documents interns, propostes, avisos i convocatòries entre d'altres.