Complicitat, sinergies i reciprocitat… començant pel desenvolupament

David Matamoros

David Matamoros

Productor, guionista, director i professor universitari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
El Instituto Mexicano de Cinematografia y el Canadian Media Fund signen un acord per treballar plegats.

Mitjançant aquest incentiu, hi ha la voluntat d’efectuar associacions sòlides entre els productors d’ambdós països i crear contingut de qualitat, amb noves narratives i projectes audiovisuals. En aquests temps de canvi, la importància d’enfortir llaços és vital, i el poder atraure noves audiències perquè coneguin els nostres països i cultures és inclús més interessant.
El fons pot semblar petit si parlem que està dotat amb uns 90.000 euros i que cada projecte pot assolir fins a un màxim de 15.000 euros. Però ja és més que Ibermedia desenvolupament, que ronda els 9.000 euros.
Altres països tenen iniciatives semblants, com Xile o França. En el darrer Festival de Berlín, en una conversa planera, algú es vanagloriava de que s’havia pogut actualitzar un conveni que tenia el ICAA amb Argentina… de 1969! Les carències, anacronismes i altres venien sent reclamades pel sector des de fa molt de temps (per exemple, no es reconeixia la figura del productor financer). Tot i això al 2017 es van signar 9 coproduccions amb Argentina de les 40 coproduccions internacionals que es van produir. Us imagineu el maldecap?

Explico això, de nou, perquè és urgent, des del meu punt de vista, buscar la reciprocitat, la complicitat i les sinergies en altres cinematografies properes. Mèxic, Colòmbia, Xile o Argentina estan demostrant una fortalesa internacional considerable. Les seves narratives són impecables i troben lloc als festivals d’arreu; i una entrada al mercat nord-americà important degut a la segmentació d’audiències (l’audiència llatina és el segment ètnic que més cinema consumeix als EUA, seguit després pels asiàtics, segons ha publicat recentment la MPAA). Tant l’ICEC com CF&TV, amb el suport de PROA, han iniciat des de fa algun temps converses amb els seus respectius homònims. Aconseguir un apropament amb un mini tractat per desenvolupament, ens situaria ja a anys llum del que sembla que és la dinàmica de l’ICAA (no dic que sigui fàcil, però el moviment es demostra caminant, no?) i ens obriria nous horitzons a més d’un posicionament avantatjós per accedir als ajuts de l’ICAA o Europa Creativa, enriquint els nostres talents respectius. És potser un pas petit, però estic segur que el camí a recórrer és ple d’avantatges. Donem suport a iniciatives així!
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
proa

ÀREA DE SOCIS

Convocatòries, ajudes i informació exclusiva per als socis de PROA

ÀREA DE SOCIS

Més informació

últimes notícies

MÉS articles d'opinió

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies
proa

ÀREA DE SOCIS

Convocatòries, ajudes i informació exclusiva per als socis de PROA

ÀREA DE SOCIS

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

vols associar-Te a proa?

Gaudiràs de l'accés a l'àrea de socis amb informació del sector audiovisual: legislació, estudis, documents de treball i ajudes.