Catalunya, el Hollywood dels videojocs

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Article de Berta Fola Vilalta, directora i fundadora de Carpe Diem Comunicación, per l'InfoPROA del 18 d'octubre del 2021

Que la indústria del videojoc a Catalunya lidera el sector a Espanya és un secret de domini públic. En total, amb un 51% de la facturació. Només el 2019, 473 milions d’euros dels 920 milions facturats pel sector de l’oci electrònic corresponien a empreses catalanes. Això representa un creixement del 10,3% respecte l’any anterior.

Aquesta explosió no s’entén sense quatre pilars fonamentals com són la creació d’estudis independents (indies), l’aterratge a Catalunya de grans empreses productores multinacionals, com Ubisoft, Gameloft, King o Scopely; la consolidació d’una oferta formativa que actualment ofereix set graus, un postgrau i quatre màsters per generar talent tecnològic i creatiu; i la celebració d’alguns esdeveniments especialitzats, com Gamelab.

Per què hi ha d’haver la sinergia en la indústria audiovisual, com és el cinema? Fonamentalment per dos motius: tant el videojoc com el cinema o la televisió es nodreixen d’altres disciplines, com ara la fotografia, la música, la literatura i la tecnologia, per a la seva creació. I el segon motiu és perquè comparteixen professionals, com són animadors, directors d’art, actors de doblatge, guionistes o traductors.

Divendres passat, amb la taula rodona que va organitzar DeviCAT i PROA en el marc de Festival de Sitges, va quedar palès que les dues indústries han d’apropar posicions, unir esforços, crear sinèrgies i ajudar a fer créixer el gran hub de creativitat i producció de l’entreteniment del sud d’Europa.

Catalunya té talent creatiu que no podem deixar escapar i una gran indústria que tan sols reclama més suport per consolidar la seva posició de lideratge.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
proa

ÀREA DE SOCIS

Convocatòries, ajudes i informació exclusiva per als socis de PROA

ÀREA DE SOCIS

Més informació

últimes notícies

MÉS articles d'opinió

proa

ÀREA DE SOCIS

Convocatòries, ajudes i informació exclusiva per als socis de PROA

ÀREA DE SOCIS

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

vols associar-Te a proa?

Gaudiràs de l'accés a l'àrea de socis amb informació del sector audiovisual: legislació, estudis, documents de treball i ajudes.