Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

CANVI DE PARADIGMA

Article de Ventura Durall, President de ProDocs i productor de Nanouk Films, publicat a l’Infoproa de dilluns 06 de juliol de 2020

La vida, de vegades, et porta per camins inesperats. Sempre m’havia considerat un vers lliure i ara em trobo aquí, de sobte, president de ProDocs. Sense buscar-ho, el camí, atzarós, hi portava, i ja se sap el que costa dir no, no vull. Vull creure que és perquè m’agraden els reptes i que crec que puc ajudar a construir alguna cosa nova i amb sentit. Però clar: partim d’una situació en què el documental català està pràcticament devastat, en runes.

Dir que una crisi pot ser una oportunitat és una frase que pot fer certa ràbia. Però si ho pensem bé, ara que tota la maquinària s’ha parat i cal engegar-la de nou, ara que nous actors entren en joc, ara que podem decidir fer les coses d’una altra manera, ara, potser, és un bon moment per donar aquest impuls necessari a l’associació i ressituar-nos en un nou ecosistema.

Per sort, després de vuit anys compartint associació i juntes amb les companyes i companys de ProDocs, tinc la certesa que tenim la suficient empatia, energia i talent per no resignar-nos i obrir nous camins que ens duguin a aconseguir que el documental català torni a manifestar-se amb tota la seva esplendor.

Aquest és el repte que tenim al davant: canviar el paradigma i crear entre totes i tots una visió i treballar perquè es faci realitat. El propi funcionament de ProDocs, les seves comissions, la seva intel·ligència col·lectiva, la companyonia i solidaritat, l’empatia i estima que ens tenim, ens han de dur a assolir-lo.

La nova junta que acaba de sortir escollida ens comprometem a treballar per dinamitzar l’associació i consensuar estratègies per traçar i construir aquests nous camins que ara toca obrir.

Arribats a aquest punt, espero no penedir-me d’haver arribat fins aquí, però sobretot espero que no us hàgiu de penedir d’haver-me atorgat aquesta confiança i responsabilitat i que puguem arribar plegats a un nou escenari molt més habitable.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Prodocs-logo
ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORS DE DOCUMENTALS

Coneix ProDocs

Més informació

últimes notícies

MÉS NOTÍCIES SOBRE PRODOCS

Prodocs-logo
ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORS DE DOCUMENTALS

Coneix a Avant

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

per què formar part de proa

Si la teva productora es fa sòcia de PROA, podràs gaudir del servei de premsa, assessorament dels teus projectes, participar a les trobades per a socis i accedir a l'àrea privada per consultar documents interns, propostes, avisos i convocatòries entre d'altres.

Scroll to Top
proa-area-socis

Cercador

Busques una informació
en concret?

SEGUEIX LES NOVETATS DE L'AUDIOVISUAL

Rep al teu correu totes les novetats del sector audiovisual: convocatòries, festivals, formacions i últimes tendències