Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

CAMBRER, 8 DOCUMENTALS I UNA DE PATATES, SI US PLAU

Article d'Albert Solé, productor de Minimal Films publicat a l’Infoproa de dilluns 18 de gener de 2021.

Tinc l’argument d’una bona sit-com: asseguts en el bar, els clients, (posem que es diuen Jaume i Tatxo) aixequen la mà, el cambrer (posem-li Vicent) està una mica reticent perquè aquests habituals del lloc li solen fer ballar el pressupost i la suposada neutralitat a la que l’obliguen els estatuts i el llibre d’estil del bar.

Així que quan el clients li proposen 8 documentals ja acabats, casualment amb una línia molt processista i que, per descomptat, no han passat per cap comitè professional d’avaluació, el cambrer arronsa el nas: 800.000 euros? “Home, no els tinc en aquests moments de penúria: el meu pressupost del 2020 per a documentals no arriba als 400 i l’he de repartir entre 51 documentals”.

Arribats a aquest punt (inici del segon acte) , els pobres clients semblen amoïnats: el bar sempre els ho ha comprat tot i a qualsevol preu. Com és possible aquesta injustícia, i més “ara que s’acosten eleccions”?  Però són homes de recursos: truquen un bon amic (posem-li Madí) que no treballa al bar però actua com si fos l’amo. “Tranquils, que jo això ho arreglo en un plis”.

Aquest acte, però, acaba malament: les escoltes judicials en el marc de l’operació “Voloh” treuen a la llum les converses telefòniques entre els nostres herois, on es fa palès que utilitzen els mitjans públics com si fossin el seu pati privat, la qual cosa sembla enviar en orris la brillant operació.

Tercer acte: Afortunadament, els nostres amics i el cambrer tenen solucions per a tot, només calia deixar passar un dies perquè escampés l’escàndol i l’ operació finalment s’acaba signant, formalment per la meitat, però sortosament els diners han aparegut en algun fons dels escurats calaixos de la casa. Són quantitats i maneres d’actuar que deixen el sector amb un sentiment de desolació i vergonya pel greuge comparatiu, sobretot quan la cadena habitualment està oferint 2.000 euros per drets d’antena de produccions semblants, això sí, que no venen dels “amiguitos del alma”.

I les patates? Doncs per als productors independents, total, si ja s’han empassat casos flagrants com el de Triacom sense obrir la boca, aquesta nova cacicada se la menjaran igual, no patiu.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Prodocs-logo
ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORS DE DOCUMENTALS

Coneix ProDocs

Més informació

últimes notícies

MÉS NOTÍCIES SOBRE PRODOCS

Prodocs-logo
ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORS DE DOCUMENTALS

Coneix a Avant

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

per què formar part de proa

Si la teva productora es fa sòcia de PROA, podràs gaudir del servei de premsa, assessorament dels teus projectes, participar a les trobades per a socis i accedir a l'àrea privada per consultar documents interns, propostes, avisos i convocatòries entre d'altres.

Scroll to Top
proa-area-socis

Cercador

Busques una informació
en concret?

SEGUEIX LES NOVETATS DE L'AUDIOVISUAL

Rep al teu correu totes les novetats del sector audiovisual: convocatòries, festivals, formacions i últimes tendències