Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

AVUI I EL FUTUR

Article de Mar Targarona, productora de Rodar y Rodar, publicat a l’Infoproa de dilluns 22 de juliol de 2019.

Estimats amics productors:

Què voleu que us digui? Què cada vegada és més difícil això de produir pel·lícules? Què any rere any les coses es compliquen més i més? Què vivim en una inseguretat jurídica permanent i trepitjant arenes movedisses constants? Què és un NO negoci d’alt risc, encara que la majoria dels nostres conciutadans pensin que és una ganga i només ens mantenim de les subvencions? Que vivim per i per a la burocràcia, en lloc de dedicar el nostre temps a buscar bons projectes amb bons guionistes i bons directors i fent pel·lícules que és el que sabem fer? Què les subvencions s’han complicat de manera increïble i al no haver calendaris fa que les nostres empreses tremolin per no poder planificar de forma eficaç la feina?

Doncs no. No us diré tot això, perquè vosaltres ja ho sabeu.

El que si diré és que som afortunats per poder dedicar el nostre temps, dia a dia, en un treball que ens fascina. Que quan un projecte s’aixeca i surt a flotació el plaer és immens. Que quan, per fi, hem aconseguit acabar-lo, s’apaguen els llums i es projecta sobre una gran pantalla, el cor sembla que salti del nostre pit.

Seria fantàstic que poguéssim dedicar-nos a la nostra feina i a més poder dormir a les nits, sense donar voltes i voltes pensant en les mil coses que poden fallar. Sembla que arriba un futur prometedor, amb multitud de pantalles que caldrà alimentar amb els nostres continguts, pel·lícules, documentals, sèries, curts per a mòbils… el talent n’hi és i puc assegurar que hi ha molt. Els/les productores hem de saber-ho gestionar i ajudar perquè les pel·lícules siguin millors i que arribin al màxim públic possible.

Tant de bo que aquestes expectatives no siguin més que un somni passatger.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Proficcio-logo
ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORES DE FICCIÓ

Coneix Proficció

Més informació

últimes notícies

Proficcio-logo
ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORES DE FICCIÓ

Coneix a Avant

Més informació

per què formar part de proa

Si la teva productora es fa sòcia de PROA, podràs gaudir del servei de premsa, assessorament dels teus projectes, participar a les trobades per a socis i accedir a l'àrea privada per consultar documents interns, propostes, avisos i convocatòries entre d'altres.