“Un applauso preventivo per la PROA per favore”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Article publicat a l'Infoproa de dilluns 12 de novembre. Jordi B. Oliva sobre l'expedició de ProAnimats a Turín.

Sovint costa fer entendre a molta gent què és PROA. Una federació d’associacions, expliquem. Bufa, així d’entrada tira més enrere que ballar amb la germana. I quan entres al detall se’n fa una lectura reduccionista. Els que ens volem repartir el pastís dels ajuts públics. Els juanpaloms de l’audiovisual.
Sortosament PROA és molt més que això i aquesta darrera setmana vam poder constatar-ho en un altre dels múltiples exemples que palesen l’enorme i valuosa feina que s’està fent des d’un petit despatx del carrer Provença de Barcelona. Rebobino per posar-vos en antecedents.
El mes passat els socis de ProAnimats rebem un mail en què se’ns informa que s’està preparant una missió comercial a Itàlia i per saber qui podria estar interessat en participar-hi. A cost pràcticament zero. Tot a càrrec de PROA-ProAnimats i de Cartoon Italia, els nostres equivalents al país transalpí.
Des del moment que posem els peus a Torí la realitat supera tota expectactiva. El tracte rebut en tot moment és exquisit i totes les activitats absolutament profitoses.
Els productors vam tenir accés directe a tres televisions italianes que ens van plantejar els seus models de negoci, necessitats i possibilitats de col·laboració. Vam visitar el centre de producció de la RAI al Piemont, des d’on es produeixen tots els continguts infantils de la cadena. I la cirereta van ser les reunions B2B amb els nostres socis italians.
Difícilment en un mercat o fira internacional dels que freqüentem tots plegats l’organització et posa a disposició una sessió B2B que et permeti conèixer empreses a qui presentar els teus projectes i conèixer els seus per a possibles coproduccions. Un format eficient, de gran valor de networking i qui sap si d’aquí poc no es signaran diversos acords fruits d’aquesta trobada.
Una veritable missió d’internacionalització que s’ha dut a terme únicament i exclusiva perquè PROA ha tirat del carro. (Aquí és on la Mar Sáez es mereix un “Dempeus, Aplàus”, ja que n’ha estat l’alma mater). A Itàlia s’ha parlat de l’animació catalana, s’ha sentit parlar català. I malauradament s’ha fet sense el suport de la Generalitat, que ha girat l’esquena a una iniciativa potent com aquesta. Us dol llegir-ho? Un senyal inequívoc de la feina que des de PROA ens queda encara per fer per demostrar a les instucions que som un sector potent, que no tirem la tovallola i que seguirem lluitant per les nostres empreses.
PD- Com que PROA som tots, el títol de l’article no és meu. És una decisió consensuada entre les productores que vam ser a Torí. Aquest és l’esperit real; la resposta que hauríem de poder donar quan se’ns torni a simplificar com aquells que només volem repartir-nos el pastís entre nosaltres.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
proa

ÀREA DE SOCIS

Convocatòries, ajudes i informació exclusiva per als socis de PROA

ÀREA DE SOCIS

Més informació

últimes notícies

MÉS articles d'opinió

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies
proa

ÀREA DE SOCIS

Convocatòries, ajudes i informació exclusiva per als socis de PROA

ÀREA DE SOCIS

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

vols associar-Te a proa?

Gaudiràs de l'accés a l'àrea de socis amb informació del sector audiovisual: legislació, estudis, documents de treball i ajudes.