“Un applauso preventivo per la PROA per favore”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Article publicat a l'Infoproa de dilluns 12 de novembre. Jordi B. Oliva sobre l'expedició de ProAnimats a Turín.

Sovint costa fer entendre a molta gent què és PROA. Una federació d’associacions, expliquem. Bufa, així d’entrada tira més enrere que ballar amb la germana. I quan entres al detall se’n fa una lectura reduccionista. Els que ens volem repartir el pastís dels ajuts públics. Els juanpaloms de l’audiovisual.
Sortosament PROA és molt més que això i aquesta darrera setmana vam poder constatar-ho en un altre dels múltiples exemples que palesen l’enorme i valuosa feina que s’està fent des d’un petit despatx del carrer Provença de Barcelona. Rebobino per posar-vos en antecedents.
El mes passat els socis de ProAnimats rebem un mail en què se’ns informa que s’està preparant una missió comercial a Itàlia i per saber qui podria estar interessat en participar-hi. A cost pràcticament zero. Tot a càrrec de PROA-ProAnimats i de Cartoon Italia, els nostres equivalents al país transalpí.
Des del moment que posem els peus a Torí la realitat supera tota expectactiva. El tracte rebut en tot moment és exquisit i totes les activitats absolutament profitoses.
Els productors vam tenir accés directe a tres televisions italianes que ens van plantejar els seus models de negoci, necessitats i possibilitats de col·laboració. Vam visitar el centre de producció de la RAI al Piemont, des d’on es produeixen tots els continguts infantils de la cadena. I la cirereta van ser les reunions B2B amb els nostres socis italians.
Difícilment en un mercat o fira internacional dels que freqüentem tots plegats l’organització et posa a disposició una sessió B2B que et permeti conèixer empreses a qui presentar els teus projectes i conèixer els seus per a possibles coproduccions. Un format eficient, de gran valor de networking i qui sap si d’aquí poc no es signaran diversos acords fruits d’aquesta trobada.
Una veritable missió d’internacionalització que s’ha dut a terme únicament i exclusiva perquè PROA ha tirat del carro. (Aquí és on la Mar Sáez es mereix un “Dempeus, Aplàus”, ja que n’ha estat l’alma mater). A Itàlia s’ha parlat de l’animació catalana, s’ha sentit parlar català. I malauradament s’ha fet sense el suport de la Generalitat, que ha girat l’esquena a una iniciativa potent com aquesta. Us dol llegir-ho? Un senyal inequívoc de la feina que des de PROA ens queda encara per fer per demostrar a les instucions que som un sector potent, que no tirem la tovallola i que seguirem lluitant per les nostres empreses.
PD- Com que PROA som tots, el títol de l’article no és meu. És una decisió consensuada entre les productores que vam ser a Torí. Aquest és l’esperit real; la resposta que hauríem de poder donar quan se’ns torni a simplificar com aquells que només volem repartir-nos el pastís entre nosaltres.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
proa

ÀREA DE SOCIS

Convocatòries, ajudes i informació exclusiva per als socis de PROA

ÀREA DE SOCIS

Més informació

últimes notícies

MÉS articles d'opinió

proa

ÀREA DE SOCIS

Convocatòries, ajudes i informació exclusiva per als socis de PROA

ÀREA DE SOCIS

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

vols associar-Te a proa?

Gaudiràs de l'accés a l'àrea de socis amb informació del sector audiovisual: legislació, estudis, documents de treball i ajudes.