Animar_BCN i el perquè de tot plegat

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Article d’Iván Agenjo, president de ProAnimats i co-fundador de Peekaboo Animation, per a l’InfoPROA del 22 de novembre

Ja sabeu tots (o gairebé tots) que demà celebrem el primer Congrés Europeu de l’Animació (Animar_BCN), organitzat i liderat per PROA, on vindran representants d’institucions i associacions de fins a 21 països europeus. I tots (o gairebé tots) ho vau saber quan ho vam anunciar durant l’acte de tancament d’ALICE el passat 30 de juny.

El que no coneixeu és la intrahistòria d’aquell dia.

Vam anar a la cloenda d’ALICE amb dos Powerpoints. Un, amb l’anunci del congrés que volíem organitzar. Un altre, sense. I no va ser fins al dinar previ, un parell d’hores abans, que vam tenir l’aprovació per fer-ho. Un dinar on vam reunir a representants de l’ICEX i de l’ICEC, on vam explicar com i per què ho volíem fer, i on ens van donar llum verda.

Ens vam llançar a la piscina, sense tenir ni nom, ni seu, ni data, ni programa… ni pressupost ni finançament. Un triple salt mortal sense xarxa motivat únicament per la fe en que eren la decisió i el moment correctes.

I per què? Perquè l’animació s’ha mostrat resilient a la pandèmia, perquè vam treballar en remot des del dia 1 sense parar, perquè les produccions familiars d’animació resisteixen bé a taquilla. Perquè és un sector que contracta personal jove, qualificat i amb produccions estables que duren dos anys de mitjana. Perquè Europa té un pla per a l’animació que el situa com a sector estratègic del període 2021-2027, amb 2.500 milions d’euros. Perquè des de Proanimats (i per tant, des de PROA) creiem fermament en la col·laboració amb la resta d’agents per a fer-nos més forts, ja que sí o sí, hem de coproduir. I finalment, perquè tres anys del programa ALICE havien de tenir un resultat real més enllà de l’estudi teòric. I aquí estem, a 24 hores d’inaugurar un esdeveniment a casa nostra que, esperem, hauria de marcar les tendències i recomanacions per a l’animació de tota Europa.

Gràcies a l’ICEC i l’ICEX pel vostre suport incondicional, gràcies a la federació Animation in Europe per omplir de contingut les taules rodones i un GRÀCIES en majúscules  a la Mar Sáez Pedrero per la feinada d’organitzar tot aquest “tinglado” en un parell de mesos.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
proa

ÀREA DE SOCIS

Convocatòries, ajudes i informació exclusiva per als socis de PROA

ÀREA DE SOCIS

Més informació

últimes notícies

MÉS articles d'opinió

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies
proa

ÀREA DE SOCIS

Convocatòries, ajudes i informació exclusiva per als socis de PROA

ÀREA DE SOCIS

Més informació

vols associar-Te a proa?

Gaudiràs de l'accés a l'àrea de socis amb informació del sector audiovisual: legislació, estudis, documents de treball i ajudes.